Nyt organisationsforsøg flopper

8. februar 2011 | Aktuelt

I fredags afholdte en lille gruppe nazister, heraf flere med baggrund i Blood & Honour Denmark, generalforsamling i en ny dansk nazi-organisation. Projektet har dog startvanskeligheder.

Foto: Allan Andersen (nummer tre fra højre) ankommer til mødet fredag sammen med resten af deltagerne.

Det er den amerikanske nazi-gruppe "White Revolution" der nu har fået en officiel aflægger i Danmark. Ifølge White Revolutions hjemmeside forventer de at udvide med afdelinger i Sverige, Norge og Tyskland i løbet af 2011. Allerede tilbage i 2003 var en repræsentant for White Revolution i Danmark og talte for DNSB.

White Revolution forklarer sit politiske projekt således: "The government of the United States of America, as well as all other formerly White controlled countries, seeks to deny Whites the right to White neighborhoods, White communities, White schools, White associations, and all other cultural tools necessary for the survival of our race. We recognize that so long as the news and entertainment media around the world are controlled by an alien race and their collaborators, who use their power and influence to control public opinion and the electoral process, there is no possibility for Whites to democratically regain control of our own destiny."

Og om deres politiske strategi fortæller de: "I understand as well as anyone how frustrating it is to delay action and to remain legal while our people’s situation continues to grow increasingly desperate. Time is short. In fact, our time is so short that we cannot afford to act prematurely and waste the best members of our race to death or imprisonment."

White Revolution Denmark, eller WRDK som de selv forkorter det, har ligesom deres amerikanske moder-organisation en særdeles militant retorik. For eksempel hedder den danske afdelings sikkerheds-gruppe "White Revolution Armed Forces". Det er den flere gange voldsdømte Carsten Braaby fra Fyn der er sikkerhedschef i organisationen.

Carsten Braaby (yderst til venstre), næstformand i WRDK, ved Blood & Honour-lederen Marcel Schilfs begravelse i 2001.

Mødet i fredags blev afholdt hos gruppens leder, Morten Guldborg, i hans hjem i Gundsømagle på Sjælland. Det var den eneste måde Guldborg kunne deltage på, da han pt. afsoner en dom i fodlænke i sit eget hjem.

En anden kendt figur i gruppen er Allan Andersen fra Skive, der ligesom Carsten Braaby har en fortid i Blood & Honour Denmark og Dansk Front.

Allan Andersen anholdes af civilklædt politi ved Dansk Fronts demonstration i Svendborg, juni 2006.

Allan Andersen (til højre) ankommer til et Dansk Front-møde i Fredericia i juli 2006 sammen med Morten Borup, der i dag er aktiv i Danmarks Nationale Front.

Braaby og Andersen ankom sammen med resten af mødedeltagerne i en lejet minibus, og bar ved 17-tiden flere kasser øl ind til generalforsamlingen. Selvom der var smil og store armbevægelser ved ankomsten var det dog så som så med tilfredsheden dagen efter. Lørdag skrev Carsten Braaby nemlig et frustreret indlæg på WRDK’s interne Facebook-side:

"Jeg er meget i vildrede om WRDK er det rigtige, skal det være det, så skal der ske ændringer, ellers er jeg væk, men det finder jeg ud af næste møde, men bliv ikke overrasket over, hvis jeg trækker mig, for det virker lidt vagt på mig, men jeg giver det til næste møde, at blive lidt seriøst. Uden børn!!! for skal der være børn i WRDK, ja så skal jeg ikke."

Sammen med Guldborg er næstformand Braaby en vigtig drivkraft i den nye nazi-organisation, og uden ham vil det formentligt være endnu mere op ad bakke for White Revolution Denmark end det i forvejen er.