Artikler

Højreekstrem loge er bevæbnet

12. august 2011 | Baggrund

En landsdækkende national-konservativ undergrundsbevægelse i Danmark med navnet ORG tæller op mod 100 medlemmer, er bevæbnet og voldsberedt. Læs historien om den hemmelige organisation her.

Læs artiklen

Presseklip

Politiken afslører højreekstrem loge

10. august 2011 | Aktuelt

I dagens avis afslører Politiken en højreekstrem loge med henved 100 medlemmer og bånd til en lang række organisationer i Danmark.

Læs artiklen

Nazibands opløst

4. august 2011 | Aktuelt

To af de tre bands, der var på programmet ved weekendens DNSB-koncert, er i den forgangne uge gået i opløsning.

Læs artiklen

Nazist og Irak-veteran: "Vi tager landsforrædernes højborg"

1 august 2011 | Aktuelt

Researchkollektivet Redox kan i dag afsløre, at Chris Haaning Sørensen, medlem af Danskernes Parti og tidligere udsendt i Irak, på Facebook giver udtryk for at ville slå politikere på Christiansborg ihjel.

Læs artiklen

Danske nynazister hylder norsk terror

24. juli 2011 | Aktuelt

Mens resten af højrefløjen desperat forsøger at undsige sig enhver sammenhæng med den 32-årige bombemand hylder nynazister fra Danmarks Nationale Front gerningsmanden Anders Behring Breivik.

Læs artiklen

Højreekstremist bag norsk terror

23. juli 2011 | Aktuelt

En 32-årig mand med bånd til flere højreekstreme organisationer står bag terrorangrebet i Norge, der i går kostede op mod hundrede mennesker livet.

Læs artiklen

Pressenævnet: Man må gerne kalde Daniel Carlsen nazist

27. juni 2011 | Aktuelt

I forbindelse med en række artikler i der blev publiceret tidligere på måneden, har nazi-lederen Daniel Carlsen indklaget Ekstra Bladet for Pressetnævnet.

Læs artiklen

Opbrud og nye alliancer på den yderste højrefløj

11. juni 2011 | Aktuelt

Selv om den første halvdel af 2011 udadtil har været meget stille, har der været heftig aktivitet bag kulisserne på den ekstreme højrefløj herhjemme. Fra at have været marginaliseret som dogmatisk nationalsocialist, er Daniel Carlsen pludselig en af de mest ombejlede figurer i de racistiske netværk.

Læs artiklen

Kendisprofessor talte for nazister

3. juni 2011 | Aktuelt

Den kontroversielle professor, Helmuth Sørensen Nyborg, talte i weekenden ved et seminar arrangeret af holocaust-benægtere. En række nazister deltog også.

Læs artiklen

Støt Redox

31. maj 2011 | Aktuelt

Redox’ arbejde er desværre ikke gratis. I forbindelse med en række større projekter vi arbejder på håber vi derfor, at vores læsere vil bidrage med økonomisk støtte.

Læs artiklen

Danske nynazister i svensk moskeprotest

23. maj 2011 | Aktuelt

En mindre delegation fra Danmarks Nationale Front deltog lørdag i en højreekstrem manifestation vendt mod et moske-byggeri i Göteborg.

Læs artiklen

Massiv medlemsflugt fra DNSB mens udbrydere søger svensk støtte

22. april 2011 | Aktuelt

Udviklingen i DNSB og udbryderfraktionen fortsætter. Onsdag blev DNSB’s traditionelle fejring af Adolf Hitlers fødselsdag en pinlig affære, samtidig med at Carlsen-fraktionen var til samarbejdsmøde med Svenskarnas Parti.

Læs artiklen

DNSB i opløsning

4. april 2011 | Aktuelt

Som vi beskrev på Redox.dk for nogle uger siden, har inderkernen i DNSB igennem en periode været i opbrud. I weekenden blev splittelsen offentlig.

Læs artiklen

DNF-fest endte i anholdelser

9. marts 2011 | Aktuelt

En række højreekstremister blev i lørdags anholdt, efter der opstod uroligheder ved en nazistisk fest.

Læs artiklen

DNSB-kernen i opløsning

7. marts 2011 | Aktuelt

Efter Jonni Hansens afgang i oktober sidste år, har DNSB været i et ledelsesmæssigt vakuum. Trods Esben Rohde Kristensens overtagelse af formandsposten, er inderkernen ved at smuldre.

Læs artiklen

Leif Grønbæk Larsen er død

25. februar 2011 | Aktuelt

Søndag den 20. februar afgik fremskridtsmanden Leif Grønbæk Larsen ved døden. Det skete i hans søn, Lars Grønbæk Larsens hjem.

Læs artiklen

Nyt organisationsforsøg flopper

8. februar 2011 | Aktuelt

I fredags afholdte en lille gruppe nazister, heraf flere med baggrund i Blood & Honour Denmark, generalforsamling i en ny dansk nazi-organisation. Projektet har dog startvanskeligheder.

Læs artiklen

JP-blogger talte for militante nazister

1 februar 2011 | Aktuelt

Igen har en af de højreorienterede bloggere hos Jyllands-Posten deltaget ved et møde med en markant nazistisk deltagelse.

Læs artiklen

DNF-talsmand anholdt for våbenbesiddelse

12. januar 2011 | Aktuelt

Den 43-årige talsmand for Danmarks Nationale Front, Lars Agerbak, blev i dag anholdt efter at PET og politiet under en ransaning fandt våben.

Læs artiklen

2010: Et stille år på den ekstreme højrefløj

2. januar 2011 | Baggrund

Det netop afsluttede år blev et af de mest hændelsesfattige på den ekstreme højrefløj. Enkelte episoder fik dog skabt opmærksomhed omkring emnet - primært i det østjyske.

Læs artiklen

Ny bog hudfletter det højreekstreme miljø i Århus

24. oktober 2010 | Aktuelt

På tirsdag udkommer bogen ’Forklædt som nazist - en Århushistorie’. Bogen fortæller historien om Charlotte Johannsen, en ung kvinde, der var blevet træt af den nazistiske vold i Århus, og derfor valgte at infiltrere det højreekstreme miljø.

Læs artiklen

DNSB får ny leder

19. oktober 2010 | Aktuelt

Efter næsten tyve års virke som leder trådte Jonni Hansen i lørdags af som leder af DNSB. Hans arvtager bliver Esben Rohde Kristensen, der ligesom Jonni har været medlem af DNSB i flere årtier.

Læs artiklen

Medieblæst omkring SIOA og Anders Gravers

16. september 2010 | Aktuelt

Søndag og mandag satte DR fokus på SIAD’s amerikanske søsterorganisation. Det skete blandt andet med hjælp fra en højreekstrem ekspert på området.

Læs artiklen

Kendt skuespiller skal tale for nynazister

6. september 2010 | Aktuelt

Den danske skuespiller Farshad Kholghi, der er kendt fra blandt andet Forbrydelsen og Nordkraft, vil på lørdag tale ved en SIAD-demonstration. SIADs demonstrationer udgøres sædvanligvis af nynazister.

Læs artiklen

Danish Defence League: Fiasko i første forsøg

1 september 2010 | Aktuelt

En ny gruppe har set dagens lys på den højreekstreme scene: Danish Defence League. Gruppen er skabt med forbillede i English Defence League, som tæller mange hundrede medlemmer og flere gange har markeret sig voldeligt igennem det seneste år. Den danske afdeling kunne kun mønstre mindre end ti deltagere til gruppens opstartsmøde.

Læs artiklen

Nazi-hooligan i Afghanistan med ISAF 10

17. august 2010 | Aktuelt

Da det danske ISAF 10-hold overtog den danske indsats i Afghanistan var det endnu engang med en kendt højreekstremist blandt tropperne. Der er tale om et kernemedlem i den nazistiske hooligangruppe White Pride.

Læs artiklen

Ung DNSB-komet politianmeldt for racistisk blogindlæg

12. august 2010 | Aktuelt

Den unge DNSB’er Daniel Carlsen er atter havnet i mediernes søgelys. Den 20-årige nazist har over sommeren blogget fra TV2’s hjemmeside - nu er der indgivet en anmeldelse om racisme mod ham.

Læs artiklen

Ny højreekstrem samling på tegnebrættet

5. juli 2010 | Aktuelt

Højreekstremister fra en række af de racistiske lokallister og smågrupper rundt om i landet vil nu - igen igen - samles i en fælles valgliste.

Læs artiklen

Svensk nazi-leder død

1 juli 2010 | Aktuelt

Søndag døde Göran Oredsson, grundlægger af Sveriges vigtigste nazistiske parti, Nordiska Rikspartiet (NRP), efter længere tids sygdom.

Læs artiklen

Nordjysk højreekstremist bag dødstrusler mod MF’er

25. juni 2010 | Aktuelt

Flere medier rapporterer i dag, at en kvinde er blevet idømt 30 dages fængsel for dødstrusler mod Enhedslistens folketingsmedlem Per Clausen. Kvinden er dog ikke hvem som helst - der er tale om den mange gange straffede racist Louise Siegenfeldt Jensen.

Læs artiklen

Nazi-sammenrend ved DDF-møde

16. juni 2010 | Aktuelt

På trods af Den Danske Forenings årelange afstandstagen fra alt hvad der lugtede af højreekstremisme, bestod gårsdagens offentlige møde endnu engang primært af organiserede racister og nazister.

Læs artiklen

Dansk metalstjerne bag White Pride-band

7. juni 2010 | Baggrund

I lang tid har der i metal-kredse floreret en historie om, at Bo Summer, forsanger i et af Danmarks største metalbands, Illdisposed, var involveret i den nazistiske hooligangruppe White Prides musik-projekt, Hvid Røvfuld Band. Her fortæller Redox historien.

Læs artiklen

Danske nazister på gaden den 1. maj

En repræsentant fra Danmarks Nationale Front bar frontbanneret og holdt tale ved en højreekstremistisk demonstration i Helsingborg den 1. maj. I Danmark blev en lignende manifestation indkaldt af nazistpartiet DNSB forhindret, mens flere tyske byer blev indtaget af ny-nazister.

Læs artiklen

Dansk nazist skal holde 1. maj-tale i Sverige

Den danske naziveteran Morten Borup, som i dag er tilknyttet Danmarks Nationale Front, skal holde tale ved en højreekstremistisk demonstration i Helsingborg i Sverige på arbejdernes internationale kampdag.

Læs artiklen

Jonni Hansen frikendt for racisme

13. april 2010 | Aktuelt

Formanden for nazipartiet DNSB Jonni Hansen blev tirsdag den 13. april frikendt for overtrædelse af racisme-paragraffen ved retten i Roskilde. Rigsadvokaten forsøgte at holde DNSB-lederen ansvarlig for indholdet af nazisternes løbesedler og for racistisk propagandavirksomhed.

Læs artiklen

Nazistiske sørgemarcher forhindret i Tyskland

6. april 2010 | Aktuelt

Folkelige protester satte en effektiv stopper for to højreekstremistiske markeringer i anledning af 65-året for bombningerne af Dresden og Lübeck. Blandt de ny-nazister som gik på gaden var flere danskere.

Læs artiklen

Morddømt svensk nazist har ikke lagt fortiden bag sig

17. marts 2010 | Baggrund

Den svenske statistik er skræmmende. Sverige har indenfor de seneste 25 år været vidne til 25 racistisk relaterede mord, og alene i 1995 skete der 7 nazirelaterede mord. Den morddømte nazist Hampus Hellekant er en af figurerne i den uhyggelige statistik - han dræbte i 1999 fagforeningsmanden Björn Söderberg. Hellekant har afsonet sin fængselsdom, men har tilsyneladende ikke lagt de nazistiske aktiviteter på hylden, og nu poserer han med en pistol på internettet.

Læs artiklen

Endnu en Dansk Front’er i Vederfølners bestyrelse

25. februar 2010 | Aktuelt

Med Dan Jochumsens indtræden i Vederfølners bestyrelse, udgør tidligere nøglepersoner i det hedengangne Dansk Front-netværk nu over halvdelen af foreningens bestyrelse.

Læs artiklen

DNSB-sympatisør bag nyt dansk nazi-tøjmærke

18. februar 2010 | Aktuelt

For nyligt så tøjmærket ’Duke of Denmark’ dagens lys. Angiveligt skal en del af overskuddet fra tøjsalget gå til den nynazistiske gruppe Danmarks Nationale Front. Bag mærket står DNSB-sympatisøren Holger Aanundsen fra Aalborg.

Læs artiklen

White Pride: "Vi er klar til at dræbe"

12. februar 2010 | Aktuelt

P1’s Orientering bragte onsdag den 10. februar et nærgående portræt af den nynazistiske hooligangruppe White Pride. I programmet udtaler et White Pride-medlem, at han vil være ligeglad hvis et offer for gruppens gadevold mister livet.

Læs artiklen

Brutal nazi-vold i nat

7. februar 2010 | Aktuelt

Natten til i dag blev blev to personer udsat for voldsomme overfald af nynazister i Århus. Det sker efter gårsdagens demonstration mod White Pride i Århus.

Læs artiklen

Splittede højreekstremister mobiliserer mod antifascistisk demonstration

2. februar 2010 | Aktuelt

Det antifascistiske initiativ "Good Night White Pride" har indkaldt til demonstration mod den nazistiske hooligangruppe White Pride lørdag den 6. februar i Århus. Omdrejningspunktet for kampagnen, White Pride, forsøger i disse dage at mobilisere støtter, for at vise at Århus er ’deres by’. Denne mobilisering har affødt splittelse og intern diskussion på den ekstreme højrefløj.

Læs artiklen

Thor Steinar-netbutik hacket

4. januar 2010 | Aktuelt

For få dage siden publicerede en gruppe hackere et komplet kundekartotek fra det tyske nazi-tøjmærke Thor Steinars netbutik. Ud af de 54.419 personer i registret er cirka 200 danskere.

Læs artiklen

Anti-muslimske udtalelser hiver tæppet væk under Trykkefrihedsselskabet

22. december 2009 | Aktuelt

Det seneste døgns offentlige medie-ballade om Trykkefrihedsselskabets formand, Lars Hedegaard, får nu flere prominente støtter til at trække sig. Det er et hårdt tab for selskabet, der nu må nøjes med støtte i de sædvanlige højreekstreme kredse.

Læs artiklen

Fiasko i Salem

14. december 2009 | Aktuelt

Årets Salem-march blev en massiv fiasko for de svenske nynazister omkring Info14 og netværket Fria Nationalister. Deltagertallet faldt for sjette år i træk, og de 450 deltagere i år er det absolut laveste hidtil.

Læs artiklen

Lille fremgang til højreekstremister ved valg

18. november 2009 | Aktuelt

Mens nazipartiet DNSB går tilbage ved både regions- og kommunalvalget, så oplevede både Frit Danmark og Fremskridtpartiet en lille fremgang. Samtidig blev den Vederfølner-støttede Bente Damhave (DF) valgt ind i Nyborg, da hun sprang listen.

Læs artiklen

Flere højreekstremister i Dansk Folkeparti

11. november 2009 | Aktuelt

I sidste uge skabte Redox’ afsløring af Bente Damhaves samarbejde med Vederfølner-medlemmet Majbrit Andersen stort postyr. Hun endte dog med - efter en forklaring om at Majbrit Andersen blot var genboens veninde - at blive fredet af partitoppen. Bente Damhave er dog langt fra den eneste i Dansk Folkeparti med kontakter til højreekstremister.

Læs artiklen

Voldsdømt nazist passer på dronningen

8. november 2009 | Aktuelt

Det fremtrædende DNSB-medlem Daniel Carlsen har siden august i år aftjent værnepligt ved Den Kongelige Livgarde. Den 19-årige nazist er tidligere dømt for vold, og benægter at holocaust har fundet sted.

Læs artiklen

Højreekstremister til kommunalvalg på Fyn

3. november 2009 | Aktuelt

Både i Odense, Nyborg og Nordfyns kommune er Vederfølner-folk og andre højreekstremister dybt involveret i kommunalvalget. I Odense stiller de op på deres egen liste, Frit Danmark, de andre steder arbejder de for Dansk Folkeparti.

Læs artiklen

Tysk nazi-advokat død

30. oktober 2009 | Aktuelt

En af de vigtigste tyske nazister gennem mange år, advokaten Jürgen Rieger, døde torsdag efter en hjerneblødning.

Læs artiklen

DNSB-band opløst efter anklager om overgreb

28. september 2009 | Aktuelt

DNSBs husorkester Daneskjold har netop nedlagt sig selv, efter forsangeren er blevet ekskluderet. Det sker efter han er blevet anklaget for at have et forhold til en mindreårig pige.

Læs artiklen

Nazi-skinhead fortsat fængslet

28. august 2009 | Aktuelt

Morten Baldur Karrebæk Pust, et kendt ansigt fra det voldelige nazi-miljø i Sydhavnen, er fortsat fængslet, efter han i juni bevidst kørte en 11-årig dreng ned.

Læs artiklen

Konflikt mellem højreekstreme grupper

11. august 2009 | Aktuelt

Den sjællandske nazi-gruppe Danmarks Nationale Front (DNF) er på grund af konflikter forhindret i at samarbejde med både SIAD og DNSB.

Læs artiklen

Centralt White Pride-medlem smidt ud

2. august 2009 | Aktuelt

Hooligangruppen White Pride har ifølge flere kilder smidt en af deres ledere, Anders Gunge Dall, på porten. Det sker efter, at han i Ekstra Bladet har taget afstand fra White Pride. Samtidig har et andet White Pride-medlem fået stadsfæstet en længere fængselsdom af Landsretten.

Læs artiklen

Ledende nazist hopper af

30. juli 2009 | Aktuelt

En af de vigtigste personer i det sjællandske nazi-miljø stod for nylig frem i B.T. og tog afstand fra sine aktiviteter i den højreekstreme bevægelse.

Læs artiklen

Hørsholm plaget af nazistisk hærværk

7. juli 2009 | Aktuelt

Den nordsjællandske by har over en periode været udsat for store mængder nazistisk og racistisk hærværk.

Læs artiklen

Politimand dømt for ulovlig registrering

18. juni 2009 | Aktuelt

Retssagen mod en politibetjent, der har ført et privat arkiv med informationer fra politiets systemer om formodede venstreorienterede aktivister, er netop afsluttet. Politimanden blev idømt 30 dages betinget fængsel og ankede sagen på stedet. Redox har set nærmere på baggrunden for retssagen.

Læs artiklen

Nazi-skinhead fængslet for bevidst påkørsel

11. juni 2009 | Aktuelt

En kendt københavnsk nazi-skinhead er netop blevet varetægtsfængslet for en brutal nedkørsel af en kun 11-årig dreng med indvandrerbaggrund.

Læs artiklen

Højreekstreme dømt for vold

5. juni 2009 | Aktuelt

To retssager med fem tiltalte endte i midten af maj med i alt 14 måneders fængsel til personer fra det højreekstreme miljø. De dømte er fra blandt andet Vederfølner, Nysir, White Pride og Danmarks Nationale Front.

Læs artiklen

Hedt forår i Århus

16. maj 2009 | Aktuelt

De seneste måneder har budt på flere konfrontationer mellem antifascister og højreekstremister i Århus. Samtidig fortsætter rækken af retssager mod personer fra det højreekstreme miljø. Redox ser her nærmere på situationen i den jydske hovedstad.

Læs artiklen

Ledende nazist løsladt til interne skærmydsler

29. april 2009 | Aktuelt

To ledende nazister, Flemming Muff Christiansen og Stephan Günther, er netop blevet løsladt fra tysk fængsel mod kaution. De to er dermed på fri fod indtil sagen mod dem skal for retten.

Læs artiklen

Svensk topnazist afsløret som storsvindler

22. marts 2009 | Aktuelt

I slutningen af 2008 satte TV2s forbrugerprogram Basta fokus på firmaet Dansk Domæneregistrering, der, ifølge Basta, ved hjælp af falsk markedsføring har fuppet en lang række firmaer. Redox kan nu afsløre, at manden bag Dansk Domæneregistrering, er en ledende svensk nazist.

Læs artiklen

Nazister udleveret til Tyskland – solidaritetsdemonstration blev en fiasko

6. marts 2009 | Aktuelt

To centrale personer fra det nordsjællandske nazi-miljø er blevet udleveret til Tyskland. Udvisningerne rammer de i forvejen svækkede sjællandske nazister hårdt. En demonstration til fordel for de udviste samlede kun tretten deltagere.

Læs artiklen

Ny bestyrelse i Århus-forening

26. februar 2009 | Aktuelt

Samlingsprojektet for den århusianske højrefløj, Vederfølner, har netop valgt nye bestyrelsesmedlemmer. Redox kigger her nærmere på den nye bestyrelse.

Læs artiklen

Hektisk efterår i Smilets By

3. januar 2009 | Baggrund

I august 2008 udsendte Researchkollektivet Redox rapporten ’Århus 08’, der gik i dybden med det højreekstreme miljø i Århus. I denne artikel ser vi nærmere på hændelserne siden rapporten udkom.

Læs artiklen

Anholdelser presser Blood & Honour yderligere

29. oktober 2008 | Aktuelt

Torsdag den 23. oktober afgjorde byretten i Helsingør, at to centrale figurer i det skandinaviske nazi-miljø skal udleveres til Tyskland, der vil retsforfølge dem for distribution af illegal nazi-musik. Udleveringsdommen rammer den lille Blood & Honour-gruppe hårdt.

Læs artiklen

Nysir-folk på gaden med svækket White Pride

17. oktober 2008 | Aktuelt

Lørdag den 11. oktober demonstrerede Antiracistisk Netværk i Århus. Demonstrationen var en udløber af Ekstra Bladet og Århus Stiftstidendes afsløringer af byens højreekstreme miljø henover sensommeren, og var rettet mod White Prides voldelige hærgen. Internt mobiliserede White Pride militante nationalister fra hele landet, men samlede blot 30.

Læs artiklen

Blood & Honour-folk skal udleveres

8. oktober 2008 | Aktuelt

De to Blood & Honour-folk, F.M.C. og S.G., der siden 27. august har siddet varetægtsfængslet, skal udleveres til Tyskland. Det har Justitsministeriet netop besluttet. De to har dog muligheden for at få udleveringen prøvet ved en domstol.

Læs artiklen

Kursskifte blandt hooligans

24. september 2008 | Baggrund

Da Dansk Front i 2003 oprettede sin afdeling i København, var en af de vigtigste rekruteringsbaser hovedstadens hooliganmiljøer i henholdsvis København, Lyngby og Brøndby. I dag er der sket et regulært kursskift, og det er nu sjældent at de københavnske hooligans ses i højreekstreme kredse.

Læs artiklen

Højreekstreme til stor-kongres i Köln

8. september 2008 | Aktuelt

Flere end 1.000 højreekstremister fra hele verden forventes at deltage i kongressen "Stop islamiseringen og tyrkifiseringen af Tyskland" den 19.-21. september i Köln. Opbakningen afspejler et stigende samarbejde over landegrænserne mellem parlamentariske partier på den yderste højrefløj i Europa.

Læs artiklen

Blood & Honour-ledere fængslet

27. august 2008 | Aktuelt

To helt centrale figurer i det nordeuropæiske Blood & Honour-netværk blev i dag varetægtsfængslet i 14 dage i en sag om produktion og distribution af nazirock. De to har de seneste ti år været aktive omkring Blood & Honour Scandinavias forskellige produktionsselskaber, blandt andet Celtic Moon og Nordvind Records.

Læs artiklen

Nekrolog: Et ikon er gået bort

24. august 2008 | Aktuelt

Faderen til det antifascistiske dokumentationsarbejde i Danmark er gået bort. Erik Jensen fra Demos er natten til søndag sovet ind, og dermed slutter en æra i research- og dokumentationsarbejdet omkring den højreekstreme bevægelse.

Læs artiklen

Vederfølner - den politiske gren af White Pride

20. august 2008 | Baggrund

Bestyrelsesmedlemmer i Århus-foreningen Vederfølner uddanner den voldelige hooligangruppe White Pride i kampsport og racistisk ideologi. Det viser omfattende research i det højreekstreme miljø, som Researchkollektivet Redox offentligører i en rapport i dag.

Læs artiklen

Det Nye Højre og den stuerene racisme

2. juli 2008 | Baggrund

I vores nabolande er “etno-pluralisme", “meta-politik" og “identitær" blevet dele af den ekstreme højrefløjs nye paroler. Tendensen er blevet kaldt Det Nye Højre og har også vundet indpas i Danmark.

Læs artiklen

Anti-jødisk hjemmeside genopstået

17. juni 2008 | Aktuelt

En hjemmeside der registrerer jøder er online igen.

Læs artiklen

Anti-muslimer vil demonstrere i midten af København

16. maj 2008 | Aktuelt

SIAD har gjort det til sit varemærke at demonstrere i indvandrertætte områder.

Læs artiklen

White Pride-leder varetægtsfængslet

11. maj 2008 | Aktuelt

Motor i hooligangruppen White Pride er blevet varetægtsfængslet fire uger for vold.

Læs artiklen

Danmarks Nationale Front på spjældtur

18. april 2008 | Aktuelt

To medlemmer af Danmarks Nationale Front skal i fængsel for henholdsvis overfald på en kæreste og værtshusvold.

Læs artiklen

Blood & Honour-leder dømt for våbenlager

13. april 2008 | Aktuelt

Thomas Peter Runge Jensen fra nazi-gruppen Blood & Honour blev fredag d. 11. april idømt betinget fængsel for at opbevare et større våbenlager i sit hjem.

Læs artiklen

Vederfølner-medlem varetægtsfængslet

2. april 2008 | Aktuelt

Et medlem af foreningen Vederfølner blev tirsdag d. 2. april varetægtsfængslet i to uger efter at have tilstået fire tilfælde af hærværk mod Enhedslisten i Århus.

Læs artiklen

Våbenfund i højreekstremists lejlighed

27. marts 2008 | Aktuelt

25. marts ransagede politiet en lejlighed i Gentofte tilhørende den unge højreekstremist L.M.J. Der blev fundet flere våben i lejligheden.

Læs artiklen

Anti-muslimer uden opbakning

17. marts 2008 | Aktuelt

Resten af det højreekstreme miljø holdt sig væk, da Anders Gravers og hans anti-muslimske netværk SIAD demonstrerede i Hobro og Aalborg.

Læs artiklen

Freelance-journalist i nazi-land

14. marts 2008 | Aktuelt

Den tidligere redaktør af ungdomsmagasinets Chilis netredaktion, Lucif Clara Mathiassen Dalin, opfordrer på sin blog folk til at deltage i skandinaviens største nazi-festival.

Læs artiklen

Demonstrations-forsøg spiller fallit

11. marts 2008 | Aktuelt

En demonstration i Køge blev forhindret af anti-fascister, mens Nationale Danskere har nedlagt sig selv efter at Redox har afsløret gruppens planer om at demonstrere i Odense.

Læs artiklen

Højreekstreme vil demonstrere i Køge

28. februar 2008 | Aktuelt

Højreekstremister fra Københavnsområdet planlægger en demonstration fra Køge Station fredag aften. Seneste højreradikale demonstration på Sjælland endte i overfald og anholdte racister.

Læs artiklen

Højreekstreme går på gaden

23. februar 2008 | Aktuelt

Flere organiserede højreekstremister har planlagt demonstrationer i starten af det nye år. Første initiativ fandt sted i den nordsjællandske by Birkerød, hvor omkring 30 lokale gik på gaden fredag aften d. 22 februar, bakket op af organiserede nazister.

Læs artiklen

Konflikt i Sverige: Pistoler og patchworktæpper

21. februar 2008 | Internationalt

Natten til den 8. februar 2008 tiltvang ledende medlemmer fra Nordiska Förbundets sig adgang til organisationens webmaster Lars Lindéns lejlighed. Her beslaglagde de hans computer, mens de truede ham med pistol. Hændelsen er kulminationen på en indædt konflikt, som er slået ud i lys luge i det nationalistiske miljø i Sverige i begyndelsen af det nye år.

Læs artiklen

Den danske højrefløj taler svensk

13. december 2007 | Baggrund

I denne anden og sidste artikel om året der snart er gået vil vi sætte fokus på reorganiseringen af den patriotiske samt den erklærede nazistiske del af højrefløjen efter nedlæggelsen af Dansk Front.

Læs artiklen

Anti-muslimer taber pusten

12. december 2007 | Baggrund

I denne første af to artikler vil vi gennemgå året 2007 med fokus på netværket Anti-Jihad Danmark, og deres forsøg på at samle det yderste højre under en anti-muslimsk parole.

Læs artiklen

Samlet front mod den indre fjende

22. september 2007 | Internationalt

Henover foråret og sommeren har den svenske nazi-gruppe Svenska Motståndsrörelsen (SMR) ligget i konflikt med resten af den ekstreme højrefløj i Sverige. Konflikten har – udover pistoltrusler og slagsmål – medført, at SMR har tilnærmet sig danske DNSB, der ligesom SMR fører en tilværelse isoleret fra resten af den højreradikale bevægelse.

Læs artiklen

Postboks 38 til fri download

20. september 2007 | Postboks 38

Researchkollektivet Redox udgiver nu bogen "Postboks 38" til gratis download. Bogen, der blev udgivet i foråret, omhandler den ekstreme højrefløj i Nordeuropa. Bogens hovedfokus er produktionen og salget af nazistisk merchandise, tøj og musik.

Læs artiklen

Voldelig nazi-march eskorteret ud af Kolding

19. august 2007 | Aktuelt

Lørdag d. 18. august marcherede 80 nazister fra Danmark, Sverige og Norge 200 meter fra en parkeringsplads til et park-anlæg i Kolding. Den korte march og den efterfølgende manifestation var præget af flere voldsepisoder og stor modstand fra antifascister, og to ledende danske nazister er efterfølgende blevet varetægtsfængslet.

Læs artiklen

Dansk Front nedlægger sig selv

24. juli 2007 | Aktuelt

Torsdag den 19. juli vågnede mange op til nyheden om at Dansk Front havde nedlagt sig selv. Gruppens hjemmeside er erstattet af en kortfattet pressemeddelelse, der afsluttes med et link til sidens debatforum.

Læs artiklen

Trailer af Postboks 38 til fri download

23. maj 2007 | Postboks 38

En del af bogen "Postboks 38" som Redox udgav i april kan nu hentes på nettet, nærmere bestemt på fildelingstjenesten The Pirate Bay.

Læs artiklen

Internationalt netværk bag Aalborg-demonstration

18. maj 2007 | Aktuelt

Aalborg-demonstrationen lørdag den 12. maj for ”Mere frihed til borgerne – Mindre bandekontrol” var den første offentlige opvisning i et nyt fænomen i Danmark. En alliance mellem et internationalt netværk af internet-bloggere og militante, bevæbnede danske racister.

Læs artiklen

Splittede højreekstremister demonstrerer side om side

8. maj 2007 | Aktuelt

Lørdag den 12. maj vil det nystiftede "Anti-jihad Danmark"-netværk demonstrere i Aalborg i Nordjylland. På trods af, at grupperne er en del af det samme netværk, er det ikke kun enighed som præger forholdet grupperne imellem.

Læs artiklen

Ny bog fra Researchkollektivet Redox

17. april 2007 | Postboks 38

Tirsdag den 17. april udgiver Researchkollektivet Redox en bog om den højreekstreme bevægelse i Nordeuropa, der afslører strukturerne i produktionen af nazistisk merchandise og musik.

Læs artiklen

Dansk Front afholdt koncert i Skåne

21. marts 2007 | Aktuelt

En længe ventet Dansk Front-koncert med internationale navne på plakaten endte i aflysninger, anholdelser og lavt fremmøde. Koncerten fandt sted lørdag d. 17. marts i Skåne.

Læs artiklen

Racistisk netværk afholder koncert

7. marts 2007 | Aktuelt

Som Redox kunne afsløre i efteråret 2006, arbejder Dansk Front på en stor koncert med blandt andet nazi-legenden Ken McLellan fra bandet Brutal Attack. Koncerten er nu fastsat til at blive afviklet lørdag den 17. marts.

Læs artiklen

Dansk Front-medlem central i restaurationsbranchen

9. februar 2007 | Aktuelt

I oktober 2006 blev Mads Christian Friis, medlem af DFU Københavns bestyrelse, afsløret som værende medlem af Dansk Front. Redox fortæller nu historien om, hvordan en af Københavns nattelivs vigtigste aktører, også er en del af den yderste højrefløj.

Læs artiklen

Venstrefløjen er Dansk Fronts største prioritet

21. januar 2007 | Baggrund

For Dansk Front har venstrefløjen og de organiserede antiracister altid været den værste fjende. Netværket står bag overvågning, chikane og overfald på møder og aktivister fra venstrefløjen og den antiracistiske bevægelse.

Læs artiklen

Splittelse og konflikt på Sjælland

9. januar 2007 | Baggrund

Den militante højreekstreme bevægelse på Sjælland er splittet. Eksklusionen af to centrale aktivister fra Dansk Front har medført opblomstringen af en ny højreradikal gruppe og en voldsom personkonflikt mellem lederne i de to grupper.

Læs artiklen

Infiltrationsplaner i Fredericia

9. november 2006 | Aktuelt

Den yderste højrefløj har altid interesseret sig meget for aktiviteterne i den antiracistiske bevægelse, og har flere gange forsøgt at placere infiltratorer på møder og enkelte gange ligefrem som medlemmer af organisationer. Vi vil her gennemgå nogle af de senere års infiltrationsforsøg.

Læs artiklen

Dansk Front planlægger kæmpekoncert

24. oktober 2006 | Aktuelt

Fra flere kilder i både den danske og svenske nazibevægelse forlyder det, at det højreekstreme netværk Dansk Front igennem længere tid har haft en koncert med engelsk Brutal Attack under opsejling. Efter flere aflysninger er koncerten nu sat til 3. november, oplyser en kilde i Dansk Front.

Læs artiklen

Dansk Front - set i lyset af PET’s årsrapport

2. oktober 2006 | Baggrund

Dansk Front afviser offentligt at virke ved politisk vold. Men en række aktuelle sager, hvor organisationens medlemmer er involveret i brutale voldssager afslører racisternes skjulte dagsorden. PET nævner konkret Dansk Front i deres nyeste årsrapport og i den anledning gennemgår Redox her fire sager som unægtelig har skærpet efterretningstjenestens interesse.

Læs artiklen

Sommerredaktion: De internationale kontakter

20. august 2006 | Baggrund

I juli og august sætter Researchkollektivet Redox’ sommerredaktion fokus på den yderste højrefløj på lokalt plan. Henover sommeren vil vi afdække og dokumentere racistiske aktiviteter i hele Danmark. Fra tirsdag den 4. juli og resten af sommeren offentliggører vi hver uge en artikel på vores hjemmeside, om højreekstremismens lokale forankring. I denne sidste artikel fra sommerredaktionen, går vi tæt på de udenlandske højreekstremister, der er bosiddende i Danmark.

Læs artiklen

Sommerredaktion: Højreekstremister i problemer

11. august 2006 | Baggrund

I juli og august sætter Researchkollektivet Redox’ sommerredaktion fokus på den yderste højrefløj på lokalt plan. Henover sommeren vil vi afdække og dokumentere racistiske aktiviteter i hele Danmark. Fra tirsdag den 4. juli og resten af sommeren offentliggører vi hver uge en artikel på vores hjemmeside, om højreekstremismens lokale forankring. I dennes uges artikel går vi tæt på København og Nordsjælland.

Læs artiklen

Sommerredaktion: Århus - Generationsskifte i gang

6. august 2006 | Baggrund

I juli og august sætter Researchkollektivet Redox’ sommerredaktion fokus på den yderste højrefløj på lokalt plan. Henover sommeren vil vi afdække og dokumentere racistiske aktiviteter i hele Danmark. Fra tirsdag den 4. juli og resten af sommeren offentliggører vi hver uge en artikel på vores hjemmeside, om højreekstremismens lokale forankring. I dennes uges artikel går vi tæt på Århus.

Læs artiklen

Sommerredaktion: Ny afdeling med opstartsproblemer

27. juli 2006 | Baggrund

I juli og august sætter Researchkollektivet Redox’ sommerredaktion fokus på den yderste højrefløj på lokalt plan. Henover sommeren vil vi afdække og dokumentere racistiske aktiviteter i hele Danmark. Fra tirsdag den 4. juli og resten af sommeren offentliggøre vi hver uge en artikel på vores hjemmeside, om højreekstremismens lokale forankring. I dennes uges artikel går vi tæt på Vestsjælland.

Læs artiklen

Sommerredaktion: Voldelige racister samles

21. juli 2006 | Baggrund

I juli og august sætter Researchkollektivet Redox’ sommerredaktion fokus på den yderste højrefløj på lokalt plan. Henover sommeren vil vi afdække og dokumentere racistiske aktiviteter i hele Danmark. Fra tirsdag den 4. juli og resten af sommeren offentliggører vi hver uge en artikel på vores hjemmeside, om højreekstremismens lokale forankring. I dennes uges artikel går vi tæt på Fredericia.

Læs artiklen

Sommerredaktion: Højreradikal hooligan-mobilisering uden succes

13. juli 2006 | Baggrund

I juli og august sætter Researchkollektivet Redox’ sommerredaktion fokus på den yderste højrefløj på lokalt plan. Henover sommeren vil vi afdække og dokumentere racistiske aktiviteter i hele Danmark. Fra tirsdag den 4. juli og resten af sommeren offentliggører vi hver uge en artikel på vores hjemmeside, om højreekstremismens lokale forankring. I dennes uges artikel går vi tæt på Ålborg.

Læs artiklen

Dansk Front hylder antisemitisme

10. juli 2006 | Baggrund

Dansk Front arrangerede lørdag den 8. juli koncert med blandt andet det antisemitiske band Angriff. Arrangementet fandt sted 15 km syd for Århus i et beboerhus i byen Gjesing, og blev forgæves forsøgt hemmeligholdt for offentligheden.

Læs artiklen

Sommerredaktionen: Højreekstrem fremgang på Fyn

4. juli 2006 | Baggrund

I juli og august sætter Researchkollektivet Redox’ sommerredaktion fokus på den yderste højrefløj på lokalt plan. Henover sommeren vil vi afdække og dokumentere racistiske aktiviteter i hele Danmark. Fra tirsdag den 4. juli og resten af sommeren offentliggører vi hver uge en artikel på vores hjemmeside, om højreekstremismens lokale forankring. I dennes uges artikel går vi tæt på Fyn.

Læs artiklen

Dansk Front planlægger koncert på Djursland

27. juni 2006 | Aktuelt

Researchkollektivet Redox kan afsløre, at det stærkt racistiske netværk Dansk Front i hemmelighed planlægger en koncert i Jylland, nærmere bestemt på Djursland lørdag den 8. juli. Dansk Front-netværket er efterhånden erfarne koncertarrangører, og har således stået bag en række koncerter både i Jylland og en enkelt på Sjælland de seneste år.

Læs artiklen

Svagt fremmøde til nazi-fest

26. juni 2006 | Aktuelt

Traditioner er traditioner, og traditioner skal holdes i hævd. Det synes at være filosofien bag Danmarks National-Socialistiske Bevægelses (DNSB) årlige sommersolhvervsfester i Greve, syd for København. Antallet af besøgende er faldet støt de senere år, og den delvist samlende funktion som festerne tidligere har haft for den mest ekstreme del af den danske højrefløj, er tilsyneladende helt smuldret bort.

Læs artiklen

Dansk Front forsøger at samle hooligans

23. juni 2006 | Baggrund

Svendborg-demonstrationen d. 10. juni blev en opvisning i et hidtil udset fænomen i Danmark. Det racistiske Dansk Front-netværk forenede hooligans fra landets tre største, rivaliserende hooligangrupper, til en nationalistisk manifestation.

Læs artiklen

DNSB rør på sig igen

20. juni 2006 | Aktuelt

Mandag den 19. juni kunne Politiken fortælle, at Jonni Hansen fra DNSB støttede op om den række af breve med racistisk og truende indhold, der igennem den sidste periode er blevet sendt til udlændinge i Nordjylland. DNSBs offentlige støtte til trusselsbrevene, er et blandt flere tiltag, der viser at den isolerede nazistiske gruppe ikke er død. I maj gennemførte gruppen en uanmeldt minimanifestation på Sjælland og pt. barsler gruppen også med en ny hjemmeside.

Læs artiklen

Dansk Front demonstrerede i Svendborg

12. juni 2006 | Aktuelt

Det racistiske netværk Dansk Front demonstrerede lørdag den 10. juni i Svendborg. Demonstrationen, som Redox allerede i midten af maj afslørede skulle finde sted, var arrangeret af foreningen De National-Liberale, ledet af den unge Fremskridtsmand Lars Grønbæk Larsen. Udover få Fremskridtsfolk, så bestod demonstrationen kun af Dansk Front-medlemmer og sympatisører.

Læs artiklen

Racistisk netværk vil demonstrere i Svendborg

19. maj 2006 | Aktuelt

I hemmelighed forsøger det racistiske netværk Dansk Front at stable en demonstration på benene i Svendborg. I samarbejde med foreningen De National-Liberale vil Dansk Front demonstrere i Krøyers Have den 10. juni.

Læs artiklen

Dansk Front smider masken

26. april 2006 | Aktuelt

Aktivister fra Dansk Front Sjælland kunne ikke lade være med at heile og kaste med flasker, da en anti-islamisk demonstration i Svendborg lørdag den 22. april, blev aflyst. Blandt flaskekasterne var, ifølge flere øjenvidner, Dansk Fronts talsmand Julius Børgensen.

Læs artiklen

Mens vi venter på PETs årsrapport - en analyse af Dansk Front

13. april 2006 | Baggrund

Politiets Efterretningstjeneste udsender i maj en rapport, der omfatter perioden 2004 og 2005 set fra deres bord. Det forventes at det højreekstreme netværk Dansk Front og dets aktiviteter vil blive behandlet i rapporten. I den forbindelse bringer Redox en analyse af netværket og dets forsøg på at introducere livsstilskonceptet ”nationalsindede patrioter” i Danmark.

Læs artiklen

Dansk Front - nu for børn

31. marts 2006 | Baggrund

Dagbladet Politiken kunne torsdag d. 30. marts 2006 fortælle at det højreekstremistiske netværk Dansk Front hverver medlemmer på børnechat. Pædagoger, forskere og børnepsykologer advarer i den forbindelse mod netværkets propaganda. Researchkollektivet Redox kan nu dokumentere at tilstedeværelsen på børnehjemmesiden arto.dk ikke kun er forbeholdt Dansk Fronts menige medlemmer.

Læs artiklen

Historien gentager sig - Dansk Front som vagtværn for Den Danske Forening

28. marts 2006 | Aktuelt

Lørdag den 25. marts dukkede en større gruppe aktivister fra Dansk Front-netværket op som vagtværn til en demonstration arrangeret af Den Danske Forening (DDF). Demonstrationen bringer tankerne tilbage til starten af halvfemserne, hvor militante skinheads fra blandt andet Dansk National Front og det senere Blood & Honour Denmark fungerede som vagtværn for Den Danske Forening

Læs artiklen

Tidligere Fremskridtsmand i retten for blufærdighedskrænkelse

22. marts 2006 | Aktuelt

Onsdag den 22. marts var endnu en højreekstremist i retten, sigtet for overtrædelse af straffeloven. Denne gang var det det tidligere medlem af Fremskridtspartiet, Bo Warming, der var i retten, tiltalt for blufærdighedskrænkelse.

Læs artiklen

White Pride-hooligan idømt fængsel

17. marts 2006 | Aktuelt

Den kendte hooligan fra gruppen White Pride, S.R.K.R., fik torsdag den 16. marts stadsfæstet sin dom på fem måneders ubetinget fængsel. Han, og fire andre fra kredsen omkring White Pride, var den 25. november 2005 i retten i Haderslev, tiltalt for vold.

Læs artiklen

Højreekstremist får fængsel for bombetrussel

16. marts 2006 | Aktuelt

Onsdag den 15. marts 2006 blev en 24-årig kvinde fra Ålborg idømt 6 måneders ubetinget fængsel, efter at hun den 26. december 2005 skrev en bombetrussel mod Ålborg Banegård på internettet. Researchkollektivet Redox kan afsløre, at kvinden, L. Ø., har tæt tilknytning til højreekstreme kredse i Ålborg.

Læs artiklen

Hillerød, Odense & Århus - tre ugers højreradikale demonstrationer

26. februar 2006 | Aktuelt

I forbindelse med Jyllands-Postens Muhamed-tegninger, har den yderste højrefløj i Danmark i flere omgang forsøgt at bruge de racistiske vinde i befolkningen, til at samle nye medlemmer. Dette projekt involverede blandt andet tre demonstrationer igennem februar 2006. Vi vil her forsøge at skabe overblik over hvilke grupperinger der har deltaget i demonstrationerne.

Læs artiklen

Hooligans og hagekors

26. februar 2006 | Baggrund

Det danske hooliganmiljø oplever, ligesom miljøerne i mange andre europæiske lande, en nazificering af hooligankulturen. Nogle gange bliver det ved de racistiske tilråb og strakte højre-arme, mens det andre gange giver sig til udtryk i deciderede mobiliserings-forsøg fra nazisterne, blandt unge hooligans.

Læs artiklen

Højrefløjens medieoffensiv - når et læserbrev bliver til flere..

26. februar 2006 | Baggrund

Efter nazi-volden i Århus i november 2005, og den efterfølgende medie-opmærksomhed, forsøgte Dansk Front sig med en læserbrevskampagne. Her fortæller vi om det yderste højres forsøg på at etablere sig som reel magtfaktor i avisernes debatspalter.

Læs artiklen