Danske nynazister hylder norsk terror

24. juli 2011 | Aktuelt

Mens resten af højrefløjen desperat forsøger at undsige sig enhver sammenhæng med den 32-årige bombemand hylder nynazister fra Danmarks Nationale Front gerningsmanden Anders Behring Breivik.

Foto: Rene Duedam (med solbriller) ved nazistiske 1. maj-demonstration i Helsingborg, 2010.

Siden det sent fredag aften blev slået fast, at morderen Behring Breivik har højreekstreme sympatier har stort set alle dele af den højreekstreme bevægelse herhjemme forsøgt at lægge afstand eller erklære at manden skam slet ikke er højreekstrem, men derimod zionist, hemmelig agent eller noget helt tredje.

Også DNF, den gruppe der har den mest aggressive og militante retorik og symbolik på den hjemlige højreekstreme scene, har forsøgt at afskrive gerningen som en gal mands værk, et udtryk for zionisme eller et forsøg på at gøre nationalister til syndebukke. Uanset bortforklaringen, så bliver der på DNF’s officielle, åbne debatforum taget afstand fra handlingen.

Samme holdning har medlemmerne dog ikke, når de debatterer via lukkede kanaler. På Facebook debatterede en gruppe højreekstremister, fortrinsvis fra Sjælland, lørdag aften attentatet. Det voldsdømte DNF-medlem Rene Duedam havde en status-opdatering, "Oslo 10 points", med slet skjult reference til Melodi Grand Prix - og hans støtte til terrorangrebet fredag i den norske hovedstad.

I samme tråd skrev han: "Alle børnene tog til øen for og drikke... Det gjorde Anders ikke...!"

Han bliver suppleret af den iøvrigt også voldsdømte nazist og hooligan fra Brøndby-gruppen Southside United, Morten Baldur Karrebæk Pust: "Alle børnene svømmede i vandkanten - undtagen Anders han skiftede magasin...." Karrebæk Pust, der til dagligt blot kaldes Baldur, er ansat som tatovør i den Hells Angels-ejede kæde Tattoo World. Han deltog i en DNF-manifestation i Helsingør i februar 2009.

Rolf Fisker Jensen, der støtter Vederfølner samt Hells Angels-støttegruppen Viking Defence League, og iøvrigt selv er aktiv i Engesvang Skyttekreds, skriver: "Han kunne med lidt held runde de magiske 100. Så er han i The BIG League \m/ Ved ikke om det tæller for så meget når det "kun" er røde.."

Jakob Rolandsen, der har været aktiv i nazistiske kredse på Sjælland siden første halvdel af halvfemserne, og i dag er medlem af DNSB, skriver: "man snakker så meget om at de unge skal vise initiativ og gåpåmod.. når så endelig en frisk fyr som anders viser lidt handlekraft så sviner folk ham straks til. det er lige groft nok." Rolandsen har løs, social tilknytning til en række ældre DNF’ere, primært fra Nordsjælland.

Sidste svar i tråden er fra Dansk Fronts tidligere talsmand, Julius Børgesen, der selv tidligere er dømt for ulovlig besiddelse af skydevåben: "jeg vil nu mene at en norsk afa og en fyldt moske havde været mere passende mål, men jeg er måske ved at blive soft på mine gamle dage ;)"

Støt Redox! Vores arbejde er desværre ikke gratis, så overfør gerne et støttebeløb til reg: 8401 konto: 0001155573