Leif Grønbæk Larsen er død

25. februar 2011 | Aktuelt

Søndag den 20. februar afgik fremskridtsmanden Leif Grønbæk Larsen ved døden. Det skete i hans søn, Lars Grønbæk Larsens hjem.

Foto: Leif Grønbæk Larsen (med paraply) til demonstration med Dansk Front i Svendborg i juni 2006.

Leif Grønbæk Larsen har de seneste år spillet en ikke uvæsentlig rolle på den yderste højrefløj på Fyn. Han bistod sin søns organisering af to højreekstreme demonstrationer i Svendborg i henholdsvis april og juni 2006. Dengang var sønnen Lars drivkraft i organisationsprojektet "De National-Liberale" sammen med hans nærmeste allierede fra Fremskridtspartiets Ungdom. Efter begge demonstrationer lagde Leif Grønbæk Larsen hus til fester, der husede alt fra medlemmer af Dansk Folkeparti over fremskridtsfolk til militante nazister fra Blood & Honour.

I 2007 lukkede Dansk Front. De National-Liberale gik i stedet ind i et samarbejde med Stop Islamiseringen af Danmark (SIAD) og en række andre højreekstreme små-grupper, i netværket "Anti-Jihad Danmark". Netværket var dog kun aktivt i mindre end et år. Herefter gik Lars Grønbæk Larsen og far Leif ind i Århus-projektet Vederfølner. Mens Lars Grønbæk Larsen hurtigt blev valgt til formand, forblev Leif bag kulisserne.

I de år Leif Grønbæk Larsen var aktiv i Vederfølner var han primært aktiv i forsøget på at opstarte en lokalafdeling på Fyn, men han deltog også i arrangementer i bl.a. Østjylland.

Før Leif Grønbæk Larsen begyndte at mænge sig med de militante nynazister omkring Dansk Front og omegn, var han i mange år en af Fremskridtspartiets markante figurer på Fyn. Han har haft en lang række tillidsposter i partiet, og har været opstillet som kandidat for Liste Z ved flere valg.

Leif Grønbæk Larsen bisættes mandag.