DNF-fest endte i anholdelser

9. marts 2011 | Aktuelt

En række højreekstremister blev i lørdags anholdt, efter der opstod uroligheder ved en nazistisk fest.

Foto: Oliver Cox (med sort kasket til venstre for lygtepælen) støder sammen med politiet i selskab med White Pride og Nysir i forbindelse med fodboldkampen Brønshøj-AGF i november 2010.

Festen blev afholdt hos Jesper ’Kalle’ Krogh Sørensen, en 37-årig nazist der er flyttet til Holbæk efter i mange år at have boet i Københavns Sydhavnskvarter. Krogh Sørensen har været en del af det nazistiske hooliganmiljø omkring fodboldklubben BK Frem i mange år, et miljø der i dag dog er uddøende, hvorfor han de seneste år har haft sin gang omkring Danmarks Nationale Front.

Midt- og Vestsjællands Politi beskriver aftenens forløb således:

Kl. 2245 anholdt politiet en 40-årig fra Bagsværd, en 21-årig fra Hørsholm, en 37-årig mand fra Holbæk, en 26-årig fra Farum, en 22-årig fra Frederiksberg og en 29-årig fra Farum. De opholdt sig på en adresse i Ladegårdsparken, hvor der blev kastet kanonslag ned fra en altan til stor gene for de øvrige beboere. Politiet fik ikke adgang til lejligheden i første omgang, da man forsøgte at hindre politiet i at komme ind. Det førte til brug af peberspray mod nogle af de tilstedeværende. Politifolkene tilkaldte yderligere patruljer til stedet, og ved ransagning fandt man ulovlige kanonslag, knojern og diverse nazipropaganda. De anholdte blev sigtet for at lægge politiet hindringer i vejen, våbenloven og fyrværkeriloven. De blev alle løsladt ud på natten.

Udover Jesper Krogh Sørensen talte de anholdte blandt andet den tidligere voldsdømte Oliver Cox fra Hørsholm samt det tidligere DNSB-medlem Niels Erik Clausen. Disse er begge aktive i Danmarks Nationale Front.

Tidligere på året demonstrerede netop Niels Erik Clausen side om side med en række folketingspolitikere mod Hizb-Ut-Tahrir ved Den Sorte Diamant i København.