Dansk Front afholdt koncert i Skåne

21. marts 2007 | Aktuelt

En længe ventet Dansk Front-koncert med internationale navne på plakaten endte i aflysninger, anholdelser og lavt fremmøde. Koncerten fandt sted lørdag d. 17. marts i Skåne.

Som Redox allerede i efteråret kunne afsløre, har Dansk Front i godt et år taget tilløb til en internationalt nazi-koncert på dansk grund. Det legendariske nazi-band Brutal Attack fra England var annonceret som hovednavn og arrangørerne havde kalkuleret med op imod 400 gæster fra ind- og udland.

Koncerten blev afholdt lørdag den 17. marts i Skåne i Sydsverige og var omgivet af problemer fra første færd.

Første problem opstod, da Ekstra Bladet opsnusede at koncerten skulle afholdes i forsamlingshuset Kulsviergården ved Hillerød på Nordsjælland. Avisens afsløring førte øjeblikkeligt til forbud mod at låne lokalerne, eftersom alle landets forsamlingshuse har forpligtet sig til, at forhindre nazistiske arrangementer. Lokalerne var lejet af Dansk Fronts talsmand Kenneth Andersen, som bor i Hillerød.

Aflysningen affødte en del vrede blandt arrangørerne. Således ringede et medlem af Dansk Front dagen derpå til Københavns Politi og truede med ordene: ”hvis I forpurrer vores koncert, tager vi ind og banker de røde”.

Samme nat blev fire personer med tilknytning til Dansk Front anholdt på baggrund af politi-overvågning. Politiet valgte at gribe ind umiddelbart efter at de fire havde udvekslet to mistænkelige sportstasker. Taskerne viste sig at indeholde 60 totenschlægere, et slagvåben af jern, som ifølge politiet er et ”ekstremt farligt våben”. De anholdte blev efterfølgende sigtet for ulovlig våbenbesiddelse samt grov vold. To blev løsladt efter endt grundlovsforhør, mens de sidste to måtte tilbringe tre døgn bag tremmer.

Anholdelserne gav Dansk Front et alvorligt problem. Den ene af de to som måtte blive bag tremmer var nemlig, udover at være et centralt medlem af netværket også var med i den arrangør-gruppe som dagen efter skulle sikre at koncerten blev afviklet efter planen.

Hermed stod Dansk Front uden lokale og en central koordinator, da dagen for den længe ventede koncert oprandt. For at gøre ondt værre, blev aftenens store trækplaster Brutal Attack afvist i Kastrup Lufthavn. Politiet havde i forbindelse med en ransagning hos den anholdte koncertarrangør fundet informationer om bandets ankomst.

På dagen for koncerten var alt kaos og ved de aftalte opsamlingssteder var antallet af fremmødte langt under det forventede. Netværket sendte blandt andet en bus fra Århus, der dog ikke var fyldt og i alt samlede koncerten langt fra de forventede 3-400 deltagere.

For at finde et sted at afholde koncerten måtte de danske patrioter tage til Skåne. Her kunne de fremmødte kun opleve et enkelt af fire live-bands som var annonceret. Det drejer sig om det tyske S.K.D. Info-14-sangeren Viktor Sjølund, sprang til i sidste øjeblik og kunne betræde scenen beskyttet af et security-hold bestående af en række centrale Dansk Front medlemmer. Blandt dem var den volds- og racismedømte M.B. og tyskeren Lars Bergeest. Sidstnævnte var ligeledes security da Dansk Front og Blood & Honour Denmark afholdte fælleskoncert i Østjylland i april 2005.