Nazistisk talsymbolik

På grund af forbud mod nazistiske symboler i lande som Sverige og Tyskland, og den modstand nazister møder fra grupper i samfundet, har nazisterne opfundet talkoder så de kan signalere deres holdninger til ligesindede, uden at andre forstår symbolikken.

De forskellige talkoder bruges nogen gange også i sammenhæng med hinanden, f.eks. 14/88.

14
Tallet 14 refererer til de såkaldte "14 ord"; "We must secure the existence of our people and a future for White children", skrevet af David Lane, der tilhørte den nazistiske amerikanske terrororganisation "The Order". "The Order" stod bag bankrøverier, bomber mod synagoger og mordet på den jødiske journalist Alan Berg, hvori David Lane selv deltog.

18
Tallet 18 symboliserer det 1. og det 8. bogstav i alfabetet, altså A og H, som igen er en forkortelse af Adolf Hitler. Bruges blandt andet af terrororganisationen Combat 18, der jævnligt refereres til som C18.

28
Tallet 28 symboliserer det 2. og det 8. bogstav i alfabetet, altså B og H, som igen er en forkortelse af Blood & Honour.

46
Tallet 46 symboliserer det 4. og det 6. bogstav i alfabetet, altså D og F, som igen er en forkortelse af Dansk Front.

88
Tallet 8 står for det 8. bogstav i alfabetet, altså H, og 88 står for HH, der er en forkortelse af Heil Hitler.

176
Tallet 176 symboliserer det 1., 7. og 6. bogstav i alfabetet, altså A, G og F. Tallet bruges af fans af den jyske fodboldklub AGF. Forkortelsen bruges ofte af personer i kredsen omkring den nazistiske hooligangruppe White Pride. 176 bruges også af upolitiske AGF-fans.

311
Tallet er en forkortelse for Ku Klux Klan, KKK. K er det 11. bogstav i alfabetet, og 3-tallet betyder at det gentages tre gange.

464
Tallet 464 symboliserer det 4., 6. og 4. bogstav i alfabetet, altså D, F og D, som igen er en forkortelse af det gamle nazi-slagord "Danmark for danskerne".