Højreekstremist får fængsel for bombetrussel

16. marts 2006 | Aktuelt

Onsdag den 15. marts 2006 blev en 24-årig kvinde fra Ålborg idømt 6 måneders ubetinget fængsel, efter at hun den 26. december 2005 skrev en bombetrussel mod Ålborg Banegård på internettet. Researchkollektivet Redox kan afsløre, at kvinden, L. Ø., har tæt tilknytning til højreekstreme kredse i Ålborg.

Onsdag den 15. marts 2006 blev en 24-årig kvinde fra Ålborg idømt 6 måneders ubetinget fængsel, efter at hun den 26. december 2005 skrev en bombetrussel mod Ålborg Banegård på internettet.

Researchkollektivet Redox kan afsløre, at kvinden, L. Ø., har tæt tilknytning til højreekstreme kredse i Ålborg. Hun var på gaden for blot få uger siden under Stop Islamiseringen af Danmarks demonstration i Ålborg og er desuden aktiv i Ålborgs hooligan-miljø og tilknyttet det racistiske netværk Dansk Front.

L.Ø. har hovedsagligt fået sine adrenalinkick ved at deltage i slagsmål i forbindelse med ishockey- og fodboldkampe i Ålborg, ligesom at hun i gentagne tilfælde har angrebet dørmænd i Jomfru Ane Gade.

Igennem de senere år har hun været aktiv omkring hooligan-miljøet i Ålborg, som hun har forsøgt at præge i en højreradikal retning. Et eksempel var, da hun den 26. december 2005, samme dag som hun sendte bombetrusler til Ålborg Banegård, udsendte et forslag på Aab Ultras interne mailliste, om at angribe 1000fryd, et alternativt spillested i Ålborg. Angrebet blev dog ikke til noget, da L.Ø. tre dage senere blev varetægtsfængslet for sine bombetrusler.

Endvidere deltog hun, da Stop Islamiseringen af Danmark den 4. marts 2006 forsøgte at demonstrere i Ålborg. Demonstrationen samlede dog kun 10-15 personer. En mindre gruppe fra Aab Ultras, ledt an af L.Ø., sad før demonstrationen på et værtshus i nærheden, ifølge flere kilder, for at opsøge slagsmål med antiracistiske moddemonstranter.

Hun har også været aktiv på Dansk Fronts debatforum, hvor hun skriver under navnet ’Stolt Dansker’. Her foreslog hun allerede tilbage i september 2005, at man skulle ud og "..have lidt sjov med de røde", og nævnte allerede dengang stedet 1000fryd.

I starten af dette årtusinde gjorde L.Ø. sig bemærket i yderkredsen af det autonome miljø i Ålborg, hvor hun dog ikke var politisk interesseret. Her blev hun blandt andet anholdt for overtrædelse af maskeringsforbuddet under EU-topmødet i København i år 2002.

L.Ø. har endnu ikke besluttet hvorvidt dommen på et halvt års ubetinget fængsel skal ankes. Udover fængselsstraffen har DSB krævet 14.000 kroner i erstatning fra hende, dette blev dog henvist til civilt søgsmål.