Tidligere Fremskridtsmand i retten for blufærdighedskrænkelse

22. marts 2006 | Aktuelt

Onsdag den 22. marts var endnu en højreekstremist i retten, sigtet for overtrædelse af straffeloven. Denne gang var det det tidligere medlem af Fremskridtspartiet, Bo Warming, der var i retten, tiltalt for blufærdighedskrænkelse.

Onsdag den 22. marts var endnu en højreekstremist i retten, sigtet for overtrædelse af straffeloven. Denne gang var det det tidligere medlem af Fremskridtspartiet, Bo Warming, der var i retten, tiltalt for blufærdighedskrænkelse. Retssagen blev dog udskudt til den 24. maj, 2006.

Episoden, som Bo Warming er anklaget for, fandt sted den 22. maj 2005, hvor Bo Warming om aftenen havde besøg af en række mulige lejere, til 1. salen i hans villa på Nørrebro. Han skal her, ifølge politiet, have bedt en kvinde med indvandrerbaggrund om at komme igen senere på aften, og dernæst taget imod hende, uden en trævl på kroppen fra livet og nedefter.

Bo Warming er kendt højreekstremist, og har hele tre domme for overtrædelse af den omdiskuterede racisme-paragraf. Han har i mange år været bosat i den multikulturelle bydel Nørrebro, hvor han er berygtet i sit lokalområde, blandt andet for ophængning af stærkt racistisk propaganda.

Bo Warming var i mange år medlem af Fremskridtspartiet, hvor han endte med at blive ekskluderet, blandt andet på grund af sin manglende hygiejne. Forud for ekslusionen skrev kredsformand Claus Christensen til Fremskridtspartiets hovedbestyrelse: "Men hovedindtrykket, navnlig visuelt, vil for almindelige mennesker være, at han er en outsider, det er håbløst at stille krav til ham, f.eks. om anstændig personlig fremtræden - herunder at være renvasket, friseret, uden overvældende kropslugt, og at være anstændigt klædt i helt og rent tøj. Altså han ligner en landsbytosse - i bedste fald".

I sensommeren 2002 var Bo Warming igen på banen. Den kristne prædikant, Moses Hansen, havde meddelt offentligheden, at han igennem fem dage i august, ville vandre Nørrebro igennem, for at protestere mod islamiseringen af Danmark. Moses Hansens optog, der var meget småt, blev dagligt mødt af massive moddemonstrationer. En person, der tidligere har været i kredsen omkring DNSB deltog. Ved hans side gik Bo Warming, der også deltog i et bønnemøde i den kristne frikirke Faderhuset, afholdt af Moses Hansen. Ved bønnemødet deltog også flere medlemmer af Den Danske Forening.

Bo Warming deltog også i det racistiske netværk Dansk Fronts demonstration på græsområdet Posen i Hillerød, lørdag den 4. februar 2006. Her stod han side om side med ledende medlemmer af White Pride, DNSB, Dansk Front, Blood & Honour Denmark og Århus mod Moskeen.

Bo Warming har igennem mange år har plejet omgang med snart sagt alle dele af det højreradikale miljø i Danmark. Hans omgang med både nazistiske hooligans, kristne fundamentalister og erklærede anti-semitter er et eksempel på, hvor meget de enkelte netværk hænger sammen, selvom man nok næppe kan beskylde Bo Warming for at være en central person i opbygningen af en stærk højreradikal bevægelse i Danmark.