Dansk Front - nu for børn

31. marts 2006 | Baggrund

Dagbladet Politiken kunne torsdag d. 30. marts 2006 fortælle at det højreekstremistiske netværk Dansk Front hverver medlemmer på børnechat. Pædagoger, forskere og børnepsykologer advarer i den forbindelse mod netværkets propaganda. Researchkollektivet Redox kan nu dokumentere at tilstedeværelsen på børnehjemmesiden arto.dk ikke kun er forbeholdt Dansk Fronts menige medlemmer.

Hitler var besat af ungdommen. Dansk Front betragter derimod børn som politiske allierede, i en sådan grad at de nu åbenlyst engagerer sig på børnehjemmesiden Arto.dk for at fremme deres sag. Redox kan nu afsløre at engagementet på børnehjemmesiden involvere flere af netværkets ledere.

Dagbladet Politiken kunne torsdag d. 30. marts 2006 fortælle at det højreekstremistiske netværk Dansk Front hverver medlemmer på en børnechat, nærmere specifikt Arto.dk. Pædagoger, forskere og børnepsykologer advarer i den forbindelse mod netværkets propaganda.

Således er den ledende Dansk Front-Odense aktivist Rasmus Krogsøe, en af de højreekstremister som tegner netværkets aggressive mobiliseringsforsøg blandt børn og unge. Han har i den sammenhæng allerede fået lukket to bruger-profiler på grund af racisme.

Rasmus Krogsøe er trods sin unge alder helt central i Dansk Front-netværket på Fyn og har tæt kontakt til højreekstremister i Århus, Fredericia og København.

Rasmus Krogsøe er en aktiv ung mand som også har gjort sig bemærket uden for cyberspace. Han deltog i Frit Danmark og Stop Islamiseringen af Danmarks demonstration i Odense, den 12. februar 2006. Bare en uge efter dukkede han op til den yderligtgående debattør Karsten Holts anti-muslimske demonstration i Århus den 18. februar 2006. Til begge arrangementer dukkede han op i fuld skinhead-uniform og var konstant helt eller delvist maskeret.

I Øst- og Midtjylland findes et stort netværk af unge racister og højreekstremister, i alderen 15-20 år. En stor del af dem kender hinanden via nettet, og har dernæst lært hinanden at kende i virkeligheden.

Netværket er i høj grad baseret på sociale kontakter, og det er således langt fra alle der er aktive i deres respektive lokalafdelinger af Dansk Front. Derimod samles de unge på nettet hvor de dyrker grov racisme og udveksler opfordringer til vold mod indvandrere - hovedsagligt muslimer - og anti-racister.

Blandt dem er en ung mand som kalder sig "Otis". Han er en ledende person omkring Dansk Front i Midtjylland og har ligeledes forsøgt sig på Arto. Højreekstreme unge fra blandt andet Horsens, Skanderborg, Fredericia og Århus-området er ligeledes en del af dette uformelle netværk.

Arto-klubben "Smash the Reds" er samlingspunkt for en del af disse unge racister fra Øst- og Midtjylland. Her kan man blandt andet læse forslag til at sende "... de fremmede i arbejdslejre".

På trods af Arto.dk’s hovedfokus på børn og unge før og i teenagealderen, har også ældre højreekstremister fundet vej til hjemmesiden. Det ledende medlem af den racistiske hooligangruppe White Pride, Andre Eeg Jensen, har således også en profil på Arto.dk.

Den 27-årige Andre Eeg Jensen ses ofte på Århus Station, hvor han sammen med andre ledende White Pride-hooligans forsøger at starte slagsmål med modstanderholdets fans. Han er desuden medlem af Dansk Fronts adminstrator-gruppe, hvor han skriver under navnet "-Ull", navnet på den nordiske mytologis jagt-gud.