Nazistiske symboler

Hagekors: Hagekors, eller swastika som det også kaldes, er et religiøst symbol for både hinduer, budhister og andre religioner. I den vestlige verden er det dog mest kendt for at være NSDAP’s symbol. De brugte det på deres armbind, deres parti-nål og deres flag. Flaget blev i september 1935, efter Hitlers udnævnelse som kansler i 1933, udnævnt til Tysklands nationalflag. I Danmark bruges hagekorset både af DNSB som officielt partisymbol og af andre danske nazister. Hagekorset er i dag forbudt i bl.a. Tyskland og Sverige.

Solhjul: Solhjul, solkors eller Odinkors er et gammelt nordisk symbol, men også brugt i forskellige religioner. Under Anden Verdenskrig blev det brugt på de frivillige norske SS’eres uniform og flag og en afart af solhjulet, med åbninger, blev brugt på de frivillige danske SS’eres uniformer. Både de norske og de danske frivillige var i SS-divisionen "Nordland". Senere blev det også brugt af Ku Klux Klan. Symbolet er populært blandt danske nazister, men det bruges også af nogle få danske ase-troende. Solhjulet er forbudt bl.a. i Sverige og delvist forbudt i Tyskland.

Keltisk kors: Keltisk kors. Anvendes af nazister over hele verden. Ligner meget solkorset/solhjulet, men korset krydser cirklen

Tyr-rune: Benyttes af blandt andet Svenska Motståndsrörelsen som logo.

Othala-rune: Othala-runen er den nordiske rune for bogstavet O. Den blev brugt af den frivillige SS-division Prinz Eugen som bestod af mindretalstyskere fra Kroatien, Serbien, Ungarn og Romanien. Othala-runen er forbudt i Tyskland hvis det bruges i forbindelse med gruppen Bundes Nationaler Studenten (som blev forbudt i 1960/61) og Wiking-Jugend (der blev forbudt i 1994). Kaldes også Odal-runen. Findes desuden også med ben.

Algiz-rune: Algiz-runen, også kaldet Livets Rune, hører til rune-alfabetet. Algiz-runen blev brugt i Himmlers Lebensborn program som skulle sikre arisk racerenhed i Nazi-tyskland. I nutiden bruges Algiz-runen bl.a. til begravelser og til den årlige Salem-march.

Døds-rune: En omvendt livsrune. Bruges blandt andet ved begravelser.

SS (Waffen-SS): Waffen-SS, eller Schutzstaffel, som det er en forkortelse af, var Tysklands elite-kampgruppe, ledet af Heinrich Himmler. Som logo brugte hele SS den dobbelte sejrs-rune. Symbolet er stadig populært blandt nazister. Dog er det forbudt i Tyskland. Hvis der kun er et S er der tale om sejrsrunen, der blev brugt af bl.a. "Deutsches Jungvolk" som var en underorganisation af Hitler Jugend. Symbolet er forbudt i Tyskland.

SS-Totenkopf: SS-Totenkopf eller SS-dødningehoved blev brugt af SS under Anden Verdenskrig, som havde den som emblem på deres kasketter, der var også SS enheder som bruge den på deres flag. Også SS-Totenkopfverbände, SS-dødningehovedforbundet, vagterne i koncentrationslejrene, brugte SS-Totenkopf. Bruges også af Combat 18.

Wolfsangel: Wolfsangel minder om den gamle nordiske rune Eihwaz, dog med en ekstra streg. Symbolet blev brugt af bl.a. Waffen-SS’s frivillige legion fra Nederlandene. Symbolet blev også brugt af svenske VAM. Symbolet er forbudt i Tyskland. Kaldes "Ulvekrogen" på dansk.

Triskele: Triskele er et førkristent helligt tegn. Navnet kommer fra græsk og betyder trebenet. Under Anden Verdenskrig blev symbolet brugt af SS-divisioner med flamske frivillige, senere blev et symbolet for Afrikaaner Weerstandsbeweging (AWB) en sydafrikansk, racistisk paramilitær gruppe. Symbolet er også brugt af Ku Klux Klan. I Danmark er Triskele-symbolet især brugt af Blood & Honour, som har det en en del af deres logo.