Højreekstreme vil demonstrere i Køge

28. februar 2008 | Aktuelt

Højreekstremister fra Københavnsområdet planlægger en demonstration fra Køge Station fredag aften. Seneste højreradikale demonstration på Sjælland endte i overfald og anholdte racister.

Højreekstreme planlægger en demonstration i Køge fredag d. 29. februar, for at få sendt alle "fremmede" ud af landet og fratage dem deres statsborgerskab. Demonstrationen er affødt af den seneste tids påsatte brande.

Det er Jens Erik Mortensen fra Køge-egnen, tidligere aktiv i Dansk Front og Nationale Danskere, der indkalder til demonstrationen via sms’er i det højreradikale miljø i Københavnsområdet. Demonstrationen løber af stablen fredag aften fra Køge Station.

For en uge siden demonstrerede lige over 30 højreekstremister under parolen "Danmark for danskerne" i Birkerød. Demonstrationen var organiseret af lokale racister, men fik opbakning fra enkelte organiserede nynazister. Efter demonstrationen blev flere deltagere angrebet og overfaldet af antifascister, ligesom andre demonstrationsdeltagere søgte ly i en lejlighed.