Våbenfund i højreekstremists lejlighed

27. marts 2008 | Aktuelt

25. marts ransagede politiet en lejlighed i Gentofte tilhørende den unge højreekstremist L.M.J. Der blev fundet flere våben i lejligheden.

Tirsdag d. 25. marts ransagede Nordsjællands Politi en lejlighed i Gentofte tilhørende den unge højreekstremist L.M.J. Lejligheden blev ransaget, da politiet formodede at manden lå inde med våben. Ved ransagningen blev der ifølge politiet fundet flere slag- og blankvåben.

Den unge mand, L.M.J., har i sit personlige galleri på det subkulturelle onlinecommunity blackmarket.dk i længere tid haft et fotografi af en stor mængde våben liggende på et tæppe. Blandt våbnene ses blandt andet flere pebersprays, knojern, totenschlagere (også kaldet teleskopknippel), knive og et baseballbat. Billedeteksten var blot "Legetøj".

L.M.J. er aktiv i Danmarks Nationale Front og desuden medlem af det nye samlingsprojekt på den yderste højrefløj, Vederfølner. Han deltog blandt andet i Vederfølners vintersolhvervsfest i december 2007, ligesom han deltog i Skandinaviens største nazifestival, Nordiska Festivalen, i juli 2007. Han var med da 18 højreradikale i oktober 2007 blev anholdt på Christianshavn i forbindelse med en SIAD-demonstration. Her valgte politiet, for at undgå sammenstød med autonome antifascister, at anholde gruppen af højreekstremister præventivt. En anden af de anholdte den dag var Julius Børgesen, den tidligere talsmand for Dansk Front-netværket.

Billedet er fra blackmarket.dk

Politiet har ingen indikationer på hvad våbnene skulle bruges til. Det er dog ikke den første straffesag for højreekstremisten. L.M.J. har pt. en verserende sag om vold mod en værtshusgæst. Sagen skulle have været i Byretten i midten af marts, men L.M.J. mødte ifølge politiet ikke op ved retsmødet.