Vederfølner-medlem varetægtsfængslet

2. april 2008 | Aktuelt

Et medlem af foreningen Vederfølner blev tirsdag d. 2. april varetægtsfængslet i to uger efter at have tilstået fire tilfælde af hærværk mod Enhedslisten i Århus.

T.V. på Lyngby Stadion med White Pride i oktober 2007.

Et medlem af foreningen Vederfølner blev tirsdag d. 2. april varetægtsfængslet i to uger efter at have tilstået hærværk mod Enhedslisten i Århus.

Den kendte højreekstremist T.V. tilstod tirsdag d. 2. april at have deltaget i fire hærværksepisoder mod Enhedslistens lokaler i Århus. Som direkte konsekvens heraf blev den 25-årige højreekstremist varetægtsfængslet i to uger. Inden han blev kørt til arresten nåede han dog overfor dommeren i byretten, at navngive flere af hans ligesindede fra det århusianske højrefløjsmiljø og fortalte åbent om sin tilknytning til Dansk Front, hooligangruppen White Pride og den uofficielle fanfraktion Nýsir. Det kom desuden frem under retsmødet at T.V. også har en sag kørende om besiddelse af både hårde stoffer og slagvåben.

Det er politiets første gennembrud i jagten på den gruppe af højreekstreme, som formodes at stå bag flere overfald og rudeknusninger i den jyske hovedstad det seneste halve år.

Den varetægtsfængslede er et kendt ansigt i Århus højreekstreme miljø. Således er han særdeles aktiv i den nazistiske hooligangruppe White Pride og var betroet aktivist i det tidligere Dansk Front-netværk. Aktuelt er han medlem af foreningen Vederfølner, som reelt er efterfølgeren til Dansk Front og samler højreekstreme i hele landet.