Blood & Honour-leder dømt for våbenlager

13. april 2008 | Aktuelt

Thomas Peter Runge Jensen fra nazi-gruppen Blood & Honour blev fredag d. 11. april idømt betinget fængsel for at opbevare et større våbenlager i sit hjem.

Thomas Peter Runge Jensen på Lyngby Stadion i oktober 2007 sammen med T.V., der er sigtet for fem tilfælde af hærværk mod Enhedslistens lokaler i Århus.

Thomas Peter Runge Jensen fra nazi-gruppen Blood & Honour blev fredag d. 11. april idømt 30 dages betinget fængsel for at opbevare et større våbenlager i sit hjem.

En armbryst, ammunition til en Magnum-revolver, et par pebersprays samt 21 slagvåben af jern - de såkaldte totenschlægere. Det var fangsten da politiet gennemsøgte nazi-lederen Thomas Peter Runge Jensens hjem i Espergærde marts sidste år.

Fredag d. 11. april erkendte den 31-årige initiativtager og hovedkraft i Blood & Honour Danmark, at våbenlageret tilhørte ham. Derudover tilstod han trusler mod en tidligere ven, som han havde fundet i seng med sin daværende kæreste. For disse forseelser indkasserede han 30 dages betinget fængsel samt en bøde på 15.000 kroner. Et andet Blood & Honour-medlem, den unge A.B. fra Herlev, blev i samme sag dømt til at betale 20.000 kroner i bøde for besiddelse af 39 totenschlægere.

"Tidligere ny-nazist"
Da anholdelsen og våbenbeslaglæggelsen fandt sted for lidt over et år siden var han chef for Dansk Front i København og var helt central i planlægningen af en større koncert med nazi-bandet Brutal Attack. Fængslingen og den efterfølgende politi-undersøgelse resulterede i at koncerten gik i vasken til stor skuffelse for store dele af det højreekstreme miljø.

Under fredagens retssag i Helsingør byret bedyrede top- nazisten, at han blot var "tidligere ny-nazist", som ønskede at forsvare sin familie mod sine politiske fjender. At lederen og initiativtageren til det gendannede Blood & Honour Danmark tror, at han kan skjule sit politiske engagement kan dog undre. Således optrådte han på forsiden af Nyhedsavisen så sent som i december i anledning af at han gik i front for lige under 1.000 højreekstremister ved den såkaldte Salem-march i en forstad til Stockholm.

Dertil kommer, at han knap en uge inden retssagen i Helsingør, lørdag d. 5. april var blandt arrangørerne til en Blood & Honour-koncert i Ammitsbøl ved Kolding. Koncerten samlede cirka 250 nynazister, hovedsagligt fra Tyskland.