Danmarks Nationale Front på spjældtur

18. april 2008 | Aktuelt

To medlemmer af Danmarks Nationale Front skal i fængsel for henholdsvis overfald på en kæreste og værtshusvold.

To medlemmer af Danmarks Nationale Front skal i fængsel for henholdsvis overfald på en kæreste og værtshusvold.

Den 8. april blev den fodboldglade racist R.D. fra København idømt fire måneders fængsel for et brutalt overfald på sin daværende kæreste. Overfaldet fandt sted i marts og det tidligere Dansk Front-medlem har siddet varetægtsfængslet siden han for en måned siden blev anholdt for overfaldet.

R.D. gjorde sig første gang offentligt bemærket i oktober 2006 da han producerede og distribuerede klistermærket "FCK-fans mod muslimer", som havde Kurt Westergaards Muhammed-tegning påtrykt. Klistermærke-offensiven førte til at han blev politianmeldt af sin egen klub og senere, ifølge FCKs direktør Flemming Østergaard, blev idømt livstidkarantæne fra alle FCKs kampe.

Allerede i foråret 2006 var han blevet smidt ud af fan-fraktionen "Disciplene" på grund af sin tilknytning til nazimiljøet. Han var med Dansk Front til den store nazi-manifestation Salem-marchen i Sverige i december 2006 og efter det racistiske netværk blev nedlagt i sommeren 2007 er han fortsat over i Danmarks Nationale Front, som er samlingssted for de tilbageværende aktivister fra Dansk Front København.

En anden højreekstremist, som også er blevet dømt for vold i denne måned, er ligeledes aktiv i Danmarks Nationale Front. Det drejer sig om L.M.J. der den 17. april idømt 40 dages ubetinget fængsel ved retten i Lyngby for at have udøvet grov vold under et resturationsbesøg i vinters.

Det er langt fra første gang den unge racist er i politiets søgelys. Den 25. marts ransagede politiet, som tidligere omtalt her på Redox.dk, hans lejlighed i Gentofte hvor de fandt et mindre våbenlager. De mange problemer med myndighederne har dog ikke afholdt L.M.J. fra at pleje sit netværk blandt landets mest ekstreme nazister. Således deltog han sammen med en mindre delegation fra netop Danmarks Nationale Front i en Blood & Honour-koncert i Ammitsbøl ved Kolding den femte april.