Dansk Front planlægger koncert på Djursland

27. juni 2006 | Aktuelt

Researchkollektivet Redox kan afsløre, at det stærkt racistiske netværk Dansk Front i hemmelighed planlægger en koncert i Jylland, nærmere bestemt på Djursland lørdag den 8. juli. Dansk Front-netværket er efterhånden erfarne koncertarrangører, og har således stået bag en række koncerter både i Jylland og en enkelt på Sjælland de seneste år.

Researchkollektivet Redox kan afsløre, at det stærkt racistiske netværk Dansk Front i hemmelighed planlægger en koncert i Jylland, nærmere bestemt på Djursland lørdag den 8. juli.

Dansk Front-netværket er efterhånden erfarne koncertarrangører, og har således stået bag en række koncerter både i Jylland og en enkelt på Sjælland de seneste år. De har dog fra start af fået hjælp fra gamle Blood & Honour-folk, der stod bag en en lang række koncerter i 1990’erne.

Første gang Dansk Front stod bag en koncert var i Århus februar 2003, hvor kendte nazibands som Skallinger og Race War spillede. Siden har netværket arrangeret flere mere eller mindre vellykkede koncerter. Koncerterne er vigtige for sammenholdet i Dansk Front, de betyder meget for den interne mobilisering i netværket, og det er f.eks. her at nye aktivister får mødt erfarne medlemmer, og på den måde får en følelse af, at tilhøre gruppen af indviede.

Fremgangsmåden for afholdelse af Dansk Fronts koncerter er meget lig Blood & Honours: koncerten hemmeligholdes for offentligheden, og det er kun inderkernen i Dansk Front, der ved hvor den skal foregå. Først få timer før start tidspunkt bliver lokaliteten kendt. Lokalerne er typisk lejet under et falsk påskud. Mobiliseringen foregår via sms, dette begrænser deltager antallet, men gør det muligt at afholde koncerterne uden offentlighedens nysgerrige blikke.

Denne gang er ingen undtagelse, og der er der intet der tyder på at koncerten skulle have været andre end Dansk Fronts medlemmer for øre. Ligesom de sidste gange er der kun mobiliseret internt, via sms og i forbindelse med Dansk Front deltagelse i De National-Liberales demonstration i Svendborg den 10. juni, hvor der blev informeret om koncerten i Dansk Front Københavns bus på vej hjem.

Sidste gang Dansk Front afholdt koncert, var i Kolding i marts i år, her blev to mænd anholdt for overtrædelse af våbenloven.