Anti-muslimer vil demonstrere i midten af København

16. maj 2008 | Aktuelt

SIAD har gjort det til sit varemærke at demonstrere i indvandrertætte områder.

Lørdag den 31. maj vil Københavns centrum danne ramme om en stærkt anti-muslimsk manifestation. Det sker når foreningen Stop Islamiseringen af Danmark (SIAD) med formand Anders Gravers i spidsen tager turen fra Aalborg til hovedstaden for at gennemføre en demonstration under parolen ”Ingen muslimske tørklæder i vores Folketing og retssale”.

Samlingspunkt for højreekstremister
Officielt er SIAD imod racisme, nazisme og vold. De vil end ikke kendes ved at tilhøre den politiske højrefløj.

Alligevel tog foreningen i 2007 initiativ til det anti-muslimske netværk ”Anti-Jihad Danmark”, hvor foreningen allierede sig med den tidligere talsmand i det racistiske Dansk Front, Julius Børgesen, og dennes nye gruppe Frie Danske Nationalister. Julius Børgesen var på det tidspunkt netop blevet idømt otte måneders fængsel for trusler mod Indenrigsministeren samt ulovlig våbenbesiddelse. Med i netværket er også den flere gange voldsdømte Michael Ellegaard fra den bevæbnede gruppe Frit Danmark.

SIAD har desuden et særdeles tæt samarbejde med hooliganmiljøet i Aalborg, blandt andet via L.Ø., en mange gange voldsdømt kvinde fra byens hooliganmiljø. L.Ø. har iøvrigt flere domme for salg af narkotika ligesom hun har siddet i fængsel for besiddelse af en skarpladt pistol og bombetrusler mod Aalborg Banegård. L.Ø. deltog senest i SIADs demonstration i Aalborg d. 8. maj i år.

Ovenstående er blot et udpluk af SIADs samarbejdspartnere. Anders Gravers har også tidligere demonstreret side om side med Marc Jordt fra DNSB og dennes ven, M.P., der begge deltog ved DNSBs Hess-march i Kolding i august 2007. Marc Jordt blev i marts 2008 ekskluderet fra Dansk Folkepartis Ungdom da hans dobbeltspil blev afsløret af Jyllands-Posten.