Nazi-skinhead fængslet for bevidst påkørsel

11. juni 2009 | Aktuelt

En kendt københavnsk nazi-skinhead er netop blevet varetægtsfængslet for en brutal nedkørsel af en kun 11-årig dreng med indvandrerbaggrund.

Foto: På billedet ses Morten Baldur Karrebæk Pust (yderst t.v.) ved en lille nazistisk demonstration i Helsingør i februar 2009.

Onsdag den 10. juni blev Morten Baldur Karrebæk Pust ved et grundlovsforhør i Holbæk varetægtsfængslet for at køre en 11-årig dreng med indvandrerbaggrund ned.

Ifølge politiet skete påkørslen bevidst. Samtidig er nazisten sigtet for et overfald på en værtshusgæst kort tid inden nedkørslen.

Morten Baldur Karrebæk Pust er et særdeles kendt ansigt i det københavnske nazi-miljø. Han blev DNSB-medlem i starthalvfemserne. Han forlod dog DNSB til fordel for Blood & Honour sammen med en lang række andre nazi-skinheads fra de københavnske bydele Folehaven og Sydhavnen.

Foto: Morten Baldur Karrebæk Pust (i forgrunden t.h.) ved DNSBs Hess-march i Roskilde, august 1995.

Især i perioden i Blood & Honour var han involveret i en lang række voldssager. Han blev i starten 2000 dømt for et overfald på to ’autonomt udseende musikere’. Han blev dømt sammen med Kasper Krøner fra nazi-pladeselskabet Nordvind Records. I Blood & Honour-tiden var Morten Baldur Karrebæk Pust iøvrigt forsanger i Danmarks første nazi-band, Chamber 88, der spillede ved en række nazi-koncerter i perioden 1998-99.

I januar 2005 var han involveret i en større hashsag, da han på Ellebjerg Station blev anholdt efter at have kastet en taske med 17 kilo hash fra sig.

I mange år var Morten Baldur Karrebæk Pust og resten af Sydhavns-nazisterne fast publikum når BK Frem spillede deres hjemmekampe. Miljøet der er dog smuldret fra hinanden nu, og Pust er i stedet blevet Brøndby-fan. Han er nu medlem af Brøndbys hooligangruppe Southside United.

Foto: Den 17. maj 2009 spillede FCK og Brøndby i Parken. En stor Brøndby-fanmarch før kampen havde deltagelse af Morten Baldur Karrebæk Pust (i midten, usløret).

Den seneste tid har Morten Baldur Karrebæk Pust igen nærmet sig nazi-miljøet efter en periode borte. Han deltog blandt andet, sammen med en række medlemmer af Danmarks Nationale Front, i en mini-demonstration i Helsingør i februar i år. Han har desuden tilbudt folk fra nazi-miljøet at tatovere dem i butikken hvor han er ansat, TattooWorld i Glostrup.

Efter den brutale nedkørsel af den 11-årige dreng tyder det dog på, at der går en rum tid før Morten Baldur Karrebæk Pust igen kan tatovere sine åndsfæller.