Hørsholm plaget af nazistisk hærværk

7. juli 2009 | Aktuelt

Den nordsjællandske by har over en periode været udsat for store mængder nazistisk og racistisk hærværk.

Den nordsjællandske by Hørsholm har den seneste tid været plaget af nazistisk hærværk. Især de centrale dele af byen er præget af klistermærker og graffiti med højreekstreme budskaber.

Allerede i maj kunne Berlingske Tidende fortælle om en en voldsom stigning i graffiti, ofte med racistiske budskaber, i byen. I følge samme avis brugte Hørsholm kommune i 2007 111 timer på graffitiafrensning. Det tal steg i 2008 til 270, og allerede i indeværende års første måneder har man brugt 246 timer. Fra kommunens side mener man, at stigningen især skyldes den racistiske graffiti.

Det er dog ikke kun graffiti der benyttes af de nordsjællandske hærværksmænd. Klistermærker med racistiske budskaber fra blandt andet Danmarks Nationale Front og det nu lukkede Dansk Front er at finde en lang række steder i byen. Samtidig har flere butiksejere oplevet at få knust ruder, samtidig med at der er blevet opsat klistermærker fra DNF på vinduesresterne.

En af DNFs mest aktive medlemmer, Oliver Cox, er bosat i netop Hørsholm. Cox blev i maj idømt en fængselstraf for sin deltagelse i et overfald på en gruppe unge socialister i Vejle i september 2008.

Se fotogalleri af det højreekstreme hærværk.