DNSB-sympatisør bag nyt dansk nazi-tøjmærke

18. februar 2010 | Aktuelt

For nyligt så tøjmærket 'Duke of Denmark' dagens lys. Angiveligt skal en del af overskuddet fra tøjsalget gå til den nynazistiske gruppe Danmarks Nationale Front. Bag mærket står DNSB-sympatisøren Holger Aanundsen fra Aalborg.

Foto: Holger Aanundsen

Holger Aanundsen er en relativt ny person på den ekstreme højrefløj. Han har i en periode omkring 2007-08 været meget aktiv på DNSBs debatforum under brugernavnet ’AA’. I samme periode afsonede han ifølge ham selv en fængselsstraf på syv måneder.

På DNSBs debatforum har han tidligere fortalt om sine planer om at lave et tøjmærke hvor en del af overskuddet skulle gå til DNSB. Dette blev som bekendt ikke til noget. I stedet har Aanundsen nu kastet sin kærlighed over Dansk Front-afløseren Danmarks Nationale Front (DNF).

Den formelle, juridiske del af firmaet håndteres igennem selskabet ’Tagline Denmark’, men som nævnt er navnet på tøjmærket Duke of Denmark.


Foto: Holger Aanundsen

Udadtil skal Duke of Denmark være et ’afdæmpet’ mærke man kan gå med uden at skilte for meget med sine højreekstreme holdninger, men manden bag er absolut ikke sky for at give offentligt udtryk for sine synspunkter. På DNSBs debatforum har han således tidligere sagt, at det at være homoseksuel "er en sygdom", og at "den sorte race fordærver den hvide, de er en pest mod samfundet og alle de ting som vi står for".

På DNFs debatforum efterlyser Holger Aanundsen under navnet ’danish_pride’ folk der vil være med til at starte en DNF-afdeling i Aalborg.