DNF-talsmand anholdt for våbenbesiddelse

12. januar 2011 | Aktuelt

Den 43-årige talsmand for Danmarks Nationale Front, Lars Agerbak, blev i dag anholdt efter at PET og politiet under en ransaning fandt våben.

Foto: Lars Agerbak til Blood & Honour-koncert nær Vejle, april 2008.

Ifølge Ekstra Bladet blev der fundet ammunition, kanonslag og en strømpistol. Desuden har militærets bomberyddere fjernet "mistænkelige kemikalier" fra kælderen i huset i Hørsholm hvor Lars Agerbak blev anholdt. Politiet skal angiveligt have fået et tip om at der var våben i bygningen, og derfor gennemført ransagningen.

Lars Agerbak er et kendt ansigt på den højreekstreme scene herhjemme. Han startede i sin tid i Dansk Front, og blev siden hen aktiv i Danmarks Nationale Front, hvor han i 2009 stod frem som talsmand i et interview på P4.

Derudover er Agerbak tæt knyttet til Martin Kasler der driver den nazistiske blog Junikredsen. Her har han fungeret som en central kilde, og bidraget med en mængde information om de personer han kender fra det autonome miljø. Den historie kan du læse mere om her.

Lars Agerbak spiller i dag en helt central rolle i Danmarks Nationale Front, og omtales af flere kilder nær gruppen som ’formanden’. Agerbak er blandt andet bindeled til DNF’s kontakter i militante nazi-grupper i Rusland og resten af den gamle østblok.

Læs Politikens omtale

Læs Ekstra Bladets omtale her og her

Læs BTs omtale

Læs Lokalavisens omtale