Danske nynazister i svensk moskeprotest

23. maj 2011 | Aktuelt

En mindre delegation fra Danmarks Nationale Front deltog lørdag i en højreekstrem manifestation vendt mod et moske-byggeri i Göteborg.

Fra højre mod venstre: Rene Duedam, Kristian Mølgaard Larsen og Oliver Cox (i Blood & Honour-trøje).

Det var blandt andet Nationaldemokraterne og den nazistiske gruppe Försvarskåren Sveriges Självförsvar der stod for demonstrationen.

Fra hjemlige breddegrader deltog en delegation på tre medlemmer af Danmarks Nationale Front (DNF); Oliver Cox, Rene Duedam og Kristian Mølgaard Larsen.

Oliver Cox spiller en central rolle i DNF-regi i dag på grund af sit relativt høje aktivitetsniveau. Trods det betragtes han af en række, især ældre, medlemmer som umoden og ustrategisk. Cox er tidligere dømt for vold, efter han sammen med en anden højreekstremist overfaldt en gruppe unge venstreorienterede i Vejle i 2008.

Rene Duedam er også tidligere dømt for vold. Det blev han i 2008, efter at have forsøgt at kvæle sin daværende kæreste. Duedam har tidligere været webmaster for DNF, en opgave der de seneste år dog har været varetaget af Kasper Nordkvist Andersen fra Ringsted.

Den sidste deltager i DNF-delegationen var Kristian Mølgaard Larsen, der ligesom de to andre er en del af den yngre generation i DNF. Ligesom flere andre DNF’ere er han vokset op i Roskilde. Han er i dag registreret på en adresse i det københavnske arbejderkvarter Folehaven, hvor den tyske topnazist Stephan Günther i mange år har boet.

Støt Redox! Vores arbejde er desværre ikke gratis, så overfør gerne et støttebeløb til reg: 8401 konto: 0001155573