Flere højreekstremister i Dansk Folkeparti

11. november 2009 | Aktuelt

I sidste uge skabte Redox' afsløring af Bente Damhaves samarbejde med Vederfølner-medlemmet Majbrit Andersen stort postyr. Hun endte dog med - efter en forklaring om at Majbrit Andersen blot var genboens veninde - at blive fredet af partitoppen. Bente Damhave er dog langt fra den eneste i Dansk Folkeparti med kontakter til højreekstremister.

Foto: Bodil Clausen (i midten med sort jakke) i selskab med nazisten Mark Jordt (i blå t-shirt) ved en demonstration i Ålborg i maj 2007.

I artiklen ’Højreekstremister til kommunalvalg på Fyn’ fortalte vi om Ole Blente, kandidat for Dansk Folkeparti på Nordfyn, der sidste år deltog i Vederfølners grundlovsmøde. På trods af at der ikke offentligt har været opmærksomhed om hans person, er hans kandidatur fjernet fra partiets hjemmeside. På lokalafdelingens egen hjemmeside figurerer Blente dog stadig som bestyrelsesmedlem.

De to fynboere er dog ikke de eneste DF’ere med kontakt til det ekstreme højre. I Allerød stiller et tidligere medlem af Dansk Front op til kommunalvalget for Pias parti. Der er tale om den 31-årige Sune Albrechtsen, der er nummer fire på kandidatlisten. På Dansk Fronts debatforum skrev Sune Albrechtsen blandt andet under navne som ’Judas’, ’DF46’ og ’Dinarstross’.

Efter Dansk Fronts lukning blev Sune Albrechtsen medlem af gruppen ’Nationale Danskere’ der primært talte tidligere Dansk Front-folk. Han er i dag venner med den tidligere Dansk Front-talsmand, Julius Børgesen, på Facebook. Børgesen blev i 2007 idømt seks måneders fængsel for at true Lars Løkke Rasmussen. På Facebook tæller Albrechtsens venner også Lonny Michelle Hansen, en yngre nynazist fra Danmarks Nationale Front. Lonny Hansen har et stort hagekors tatoveret på ryggen.

JPEG - 61 kb

Foto: Sune Albrechtsens facebook-venskab med Dansk Front-talsmanden Julius Børgesen.

Et andet DF-medlem med bånd til Dansk Front er Bodil Clausen, der er revisor i lokalafdelingen i Haderslev. Hun er mangeårigt medlem af Dansk Folkeparti, og er blandt andet interviewet flere gange til partiets medlemsblad ’Dansk Folkeblad’. Ved siden af sit medlemskab af Dansk Folkeparti har Bodil Clausen nemlig flere gange demonstreret med kendte højreekstremister, blandt andet den førnævnte Julius Børgesen. Det skete ved en demonstration i Ålborg i maj 2007, indkaldt af Stop Islamiseringen af Danmark. Året inden, i februar 2006, demonstrerede hun side om side med blandt andet den flere gange voldsdømte Frit Danmark-frontfigur, Michael Ellegaard, og Dansk Fronts fyn-leder Rasmus Krogsøe. Bodil Clausen deltog også i Stop Islamiseringen af Danmarks demonstration i Bruxelles den 11. september 2007.

JPEG - 197.5 kb

Foto: Bodil Clausen fra Dansk Folkeparti i samtale med Åse Clausen Bjerg (fra foreningerne Frit Folk og No-Kay) ved en demonstration i Odense, februar 2006.

Trods de mange udrensninger er det endnu ikke lykkedes Dansk Folkeparti at komme af med alle de medlemmer der har koblinger til den ekstreme højrefløj.