Ledende nazist løsladt til interne skærmydsler

29. april 2009 | Aktuelt

To ledende nazister, Flemming Muff Christiansen og Stephan Günther, er netop blevet løsladt fra tysk fængsel mod kaution. De to er dermed på fri fod indtil sagen mod dem skal for retten.

På billedet ses Flemming Muff Christiansen (t.v. med briller) ved et foredrag med den amerikanske nazi-leder, David Duke, i Helsingborg, februar 2005.

Mandag den 27. april ankom den netop løsladte nazi-leder Flemming Muff Christiansen til Danmark. Muff har siden 24. februar siddet varetægtsfængslet i Weiterstadt ved Frankfurt, hvortil han blev udleveret sammen med tyskeren Stephan Günther. De to blev anholdt og fængslet i Danmark i august 2008, sigtet for distribution af illegal nazi-musik.

Stephan Gunther blev løsladt tidligere i april mod en kaution på 9000 euro, nu er Flemming Muff Christiansen altså også på fri fod, efter at hans familie har betalt kautionen. De to er dermed i frihed indtil retssagen mod dem starter.

Selvom fængslingen af især Muff fik et par ældre nazister fra Blood & Honour-kredsen op af stolen, så er den enhed som man håbede at kunne samle omkring solidaritetsarbejdet for de to nazister dog ikke lykkedes. Først lagde en af de tidligere centrale figurer i Blood & Honour Denmark, Thomas Peter Runge Jensen, ud med en række hårde angreb på Muff på en støttegruppe på Facebook. Her blev Flemming Muff Christiansen blandt andet beskyldt for narkotikamisbrug. Resultatet blev, at især personkredsen tættest på Muff aktivt opfordrede til boykot af Thomas Peter Runge Jensen.

Samtidig opstod en anden konflikt, da L.M.H, tidligere kæreste med den voldsdømte Blood & Honour-aktivist M.B. i november gik fra M.B. og blot to måneder senere fandt sammen med Flemming Muff Christiansen. M.B. skal herefter have truet L.M.H. på livet. Alligevel dukkede M.B. op til støttekoncerten for Flemming Muff Christiansen i Davinde forsamlingshus i februar. På trods af, at Muffs kæreste L.M.H gav klart udtryk for at hun ikke ønskede at M.B. deltog i festen, så nægtede centrale personer fra kredsen omkring Blood & Honour og Danmarks Nationale Front (DNF) dog at smide M.B. ud.

Oven i dette har andre personer i Danmarks Nationale Front, hvor L.M.H. er aktiv, bag hendes ryg beskyldt hende for blot at have fundet sammen med Flemming Muff Christiansen for at stige i hierakiet efter hun forlod M.B.

På den sjællandske nordkyst er alt derfor ikke fryd og gammen, selvom den midlertidige løsladelse af Flemming Muff Christiansen indtil retssagen uden tvivl skaber glæde i de kredse af det sjællandske nazi-miljø, der under fængslingen har stået på hans side.

Læs mere om sagen:

Blood & Honour-ledere fængslet

Blood & Honour-folk skal udleveres

Anholdelser presser Blood & Honour yderligere

Nazister udleveret til Tyskland - solidaritetsdemonstration blev en fiasko